Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τραμπ: Στοχοποιεί τον δικαστή που “πάγωσε” το διάταγμά του!

Φωτογραφία REUTERS
Φωτογραφία REUTERS

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι από τους ανθρώπους που έχουν μάθει στη ζωή τους ό,τι θέλουν, να το παίρνουν. Και τώρα που ως πρόεδρος των ΗΠΑ τα… βρίσκει σκούρα, κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: τραμπουκίζει, στοχοποιεί και επί της ουσίας απειλεί.

Δεν μπορεί να χωνέψει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ότι βρέθηκε ένας δικαστής από το Σιάτλ να βάλει φρένο στην πολιτική του μίσους και να «παγώσει» το διάταγμα – ντροπή που απαγορεύει την είσοδο σε αμερικανικό έδαφος σε πολίτες επτά συγκεκριμένων –κυρίως μουσουλμανικών- κρατών.

Και συνεχίζει τις επιθέσεις, μέσω twitter, στον 69χρονο Τζέιμς Ρόμπαρτ, τον δικαστή που “τόλμησε” να υψώσει ανάστημα στα θέλω του Τραμπ και να εμποδίσει, προσωρινά για την ώρα, το αντιμεταναστευτικό διάταγμα. Μετά τα tweets όπου τον χαρακτήρισε «ας πούμε δικαστή» και έκρινε την απόφασή του «γελοία», ο Αμερικανός πρόεδρος τώρα στοχοποιεί τον Ρόμπαρτ, γράφοντας πως αν γίνει το οτιδήποτε, θα φταίει εκείνος.

Η επίθεση έγινε φυσικά μέσω twitter, από εκεί “εκφράζεται” ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ο δικαστής κάνει ευάλωτη τη χώρα μας σε πιθανούς τρομοκράτες και άλλους που δεν θέλουν το καλό μας. Οι κακοί άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι», ήταν το πρώτο σχόλιο. Αλλά όχι και το τελευταίο.

«Απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας δικαστής θα έβαζε τη χώρα μας σε τέτοιο κίνδυνο. Αν συμβεί κάτι, να κατηγορήσετε αυτόν και το δικαστικό σύστημα. Πολλοί άνθρωποι έρχονται (σ.σ. εννοεί πως άνοιξαν τα σύνορα προφανώς). Κακό!». Με τη φράση «αν συμβεί κάτι, να κατηγορήσετε αυτόν και το δικαστικό σύστημα», ο Τραμπ όχι μόνο στοχοποιεί τον Ρόμπαρτ αλλά και όλους τους δικαστές που πάνε ενάντια στη γραμμή του αλλά καλεί και τους πολίτες των ΗΠΑ σε αντιδράσεις εναντίον τους. Αν αυτό δεν είναι διασπορά μίσους, τι μπορεί να είναι;

Και το τελευταίο “χτύπημα” ήταν: «Έδωσα εντολή στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να ελέγχει πολύ προσεκτικά τους ανθρώπους που μπαίνουν στη χώρα μας. Τα δικαστήρια κάνουν τη δουλειά πολύ δύσκολη».

Και αφού έκραξε και απείλησε τους δικαστές που δεν του κάνουν τα χατίρια, πήρε την (εντυπωσιακή και ντυμένη σπορ) Μελάνια και τον προσωπάρχη του Ράινς Πρίμπους για να δουν το Super Bowl στο γκολφ κλαμπ των επιχειρήσεών του στο Μαρ ο Λάγος της Φλόριντα. Και φυσικά, μετά του tweet-αρε εκστασιασμένος για τη νίκη των New England Patriots επί των Altanta Falcons. Ήταν ένα διάλειμμα, όπως έγραψε, από το… Κάντε την Αμερική Σπουδαία Ξανά… 

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε