Κόσμος

Νέο δικαστικό “μπλόκο” στο διάταγμα Τραμπ! “Πολεμά” και το Twitter!

Δικαστήριο του Ντιτρόιτ εξέδωσε απόφαση με την οποία απαγορεύει προσωρινά στην αμερικανική κυβέρνηση να εφαρμόσει τους περιορισμούς στη μετανάστευση, όπως αυτοί ορίζονται από το διάταγμα που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ένα δικαστικό έγγραφο, η δικαστής Βικτόρια Ρόμπερτς έλαβε αυτήν την απόφαση την Πέμπτη, ανταποκρινόμενη σε προσφυγή που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας του Μίσιγκαν. Στόχος της προσφυγής αυτής είναι να εκδοθεί μια απόφαση που να απαγορεύει “την άρνηση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες” των μονίμων κατοίκων και όσων έχουν έγκυρες μεταναστευτικές βίζες.

1 εκατομμύριο δολάρια εναντίον της απόφασης!

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Twitter συγκέντρωσαν και δώρισαν πρόσφατα, τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια (περίπου 930.000 ευρώ) στην Αμερικανική Ένωση Κοινωνικών Ελευθεριών (ACLU), η οποία έχει δεσμευτεί να πολεμήσει ενάντια στην απόφαση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να απαγορεύσει σε πρόσφυγες επτά μουσουλμανικών χωρών την είσοδο στη χώρα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον 24 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές.

Σχεδόν 1.000 εργαζόμενοι στο Twitter δώρισαν τουλάχιστον 500.000 δολάρια, ενώ άλλα τόσα προσέφεραν από κοινού ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζακ Ντόρσι και ο εκτελεστικός διευθυντής Ομίντ Κορντεστάνι, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας TechCrunch. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απεστάλη στους εργαζομένους του Twitter, η δικηγόρος Βιτζάια Γκάμπε αναφέρει ότι απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά.

«Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε καταιγισμό νομικών προκλήσεων, νομοθετικών και δημοσίων διακηρύξεων. Αλλά όσο οι ελευθερίες των πολιτών βρίσκονται υπό απειλή, είμαι περήφανη να γνωρίζω ότι ως άτομα θα σταθούμε στο ύψος μας προκειμένου να υπερασπιστούμε την ελευθερία και να φροντίσουμε τους ανθρώπους».

Επιπλέον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες σκοπεύουν να στείλουν ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο Τραμπ, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με το συγκεκριμένο διάταγμα που υπεγράφη και προσφέροντας τη βοήθειά τους για την ανεύρεση εναλλακτικής λύσης.

Εν τω μεταξύ, η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Viber προσφέρει πλέον δωρεάν διεθνείς κλήσεις προς τις πληγείσες χώρες -Ιράκ, Ιράν, Συρία, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha