Κόσμος

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: Παίζετε με τη φωτιά!

Ξεκάθαρη απειλή προς το Ιράν εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα μόλις… ξύπνησε και άρχισε να tweet-αρει. «Παίζει με τη φωτιά» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος και το μήνυμα ήταν πέρα για πέρα ξεκάθαρο.

«Το Ιράν παίζει με τη φωτιά – δεν εκτιμούν πόσο “ευγενικός” ήταν ο πρόεδρος Ομπάμα. Εγώ, όχι!» έγραψε ο Τραμπ, ανοίγοντας ακόμη ένα μέτωπο στην εξωτερική του πολιτική.

«Το Ιράν δεν συγκινείται από τις απειλές καθώς αντλούμε ασφάλεια από τον λαό μας. Δεν θα προκαλέσουμε ποτέ πόλεμο, αλλά μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στα δικά μας αμυντικά μέσα!», απάντησε αμέσως και πάλι μέσω Twitter ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις εναντίον ιρανικών οντοτήτων, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την πίεση στην Τεχεράνη, ενώ παράλληλα χαράσσει μια ευρύτερη στρατηγική για να αντιμετωπίσει την αποσταθεροποιητική συμπεριφορά της, όπως την χαρακτηρίζει, δήλωσαν άνθρωποι που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Η απόφαση του Ιράν να προχωρήσει στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου την Κυριακή συνέβαλε στην απόφαση του Τραμπ για την επιβολή κυρώσεων, οι οποίες ενδέχεται να ανακοινωθούν ήδη από σήμερα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1