Πολιτική

Τσίπρας σε μαθητές για το προσφυγικό: “Τρανό παράδειγμα ο Αντεντοκούνμπο”

Με τους μαθητές της Γ' τάξης του Μπελλένειου Γυμνασίου της Λέρου συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα (21.02.2017) στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός συζήτησε μαζί τους για το προσφυγικό, ζητώντας τους να αποδεχτούν το διαφορετικό και φέρνοντας σαν παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

Όπως ανέφερε σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter σχετικά με τη συνάντηση, εξήγησε στα παιδιά ότι «όποια προβλήματα προκύπτουν από τη διαχείριση του προσφυγικού, δεν μπορεί να μας κάνουν να αλλάζουμε τις αρχές και αξίες μας».

Παραπέμποντας στο δίδαγμα από το παράδειγμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος κατέκτησε το NBA, ο κ. Τσίπρας τους είπε ότι «δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με φόβο το διαφορετικό», για να σημειώσει, τέλος, ότι «η νέα γενιά μπορεί να πρωτοστατήσει στο χτίσιμο μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, ανεκτικότητας και δημοκρατίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3
Συγκινεί ο Τρύφων Αλεξιάδης για τον Απόστολο Βεσυρόπουλο - «Όταν αισθάνθηκα αδιαθεσία στη Βουλή μου τηλεφωνούσε να δει πώς είμαι»
Ο Τρύφων Αλεξιάδης χαρακτήρισε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο ως έναν «σπουδαίο πολιτικό και ικανό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας»
Απόστολος Βεσυρόπουλος