Κόσμος

Τουρκία: Αστυνομικός και επιχειρηματίας ύποπτοι για την δολοφονία του ρώσου πρέσβη

Δικαστήριο της Άγκυρας ζήτησε να παραμείνουν υπό κράτηση δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι συλληφθέντες είναι ο αστυνομικός Σερτσάν Μπασέρ και ο επιχειρηματίας Ενές Ασίμ Σιλίν.
Χθες Τετάρτη η τουρκική αστυνομία συνέλαβε και ανέκρινε πέντε υπόπτους, στη συνέχεια όμως άφησε τρεις εξ αυτών ελεύθερους. Το Anadolu επεσήμανε ότι ο Μπασέρ φέρεται να συνδέεται με το κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2016 ο Καρλόφ πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον αστυνομικό Μαβλούτ Μερτ Αλτιντάς, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, στα εγκαίνια μιας έκθεσης φωτογραφίας.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Το παρασκήνιο της σύλληψης Μαδούρο σύμφωνα με την Washington Post: Το γνώριζε το Βατικανό, αρνήθηκε το καταφύγιο Πούτιν
Ο Μαδούρο δεν «έπιασε τα μηνύματα» Τραμπ να αυτοεξοριστεί από την Βενεζουέλα - Γιατί προτιμήθηκε για την επόμενη ημέρα η Ροντρίγκες που δεν είχε ιδέα για τον σχέδιο των ΗΠΑ
Ο συλληφθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο φτάνει στο ελικοδρόμιο του κέντρου του Μανχάταν, καθώς κατευθύνεται προς το δικαστήριο Daniel Patrick Manhattan των Ηνωμένων Πολιτειών
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα