Κόσμος

Αστυνομία Σικάγο: Βία, διακρίσεις και “κώδικας σιωπής”

Αστυνομία του Σικάγου όπως λέμε... μαφία! Και αυτό γιατί σύμφωνα με έκθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης οι αστυνομικοί έκαναν χρήση υπέρμετρης βίας, επέτρεπαν διακρίσεις και συχνά είχαν μεταξύ τους κώδικα σιωπής. προκειμένου να αποφύγουν έρευνες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η έκθεση έκτασης 161 σελίδων, την οποία συνέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, περιγράφει λεπτομερώς την έρευνα διάρκειας 13 μηνών για τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων στην αστυνομική διεύθυνση του Σικάγο.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 έπειτα από πολυήμερες διαμαρτυρίες που ξέσπασαν μετά την δημοσίευση ενός βίντεο που κατέγραφε την δολοφονία ενός Αφροαμερικανού εφήβου, του Λάκουαν Μακντόναλντ, από έναν λευκό αστυνομικό, τον Τζέισον Βαν Ντάικ.

«Μία από τις βασικότερες προτεραιότητές μου ως υπουργός Δικαιοσύνης ήταν να εγγυηθώ ότι κάθε Αμερικανός πολίτης απολαμβάνει την προστασία της αστυνομίας, που είναι έννομη, γρήγορη και διαφανής» είπε η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Δυστυχώς, η ενδελεχής έρευνά μας στην αστυνομία του Σικάγο βρήκε ότι πάρα πολλοί κάτοικοι αυτής της περήφανης πόλης δεν έλαβαν αυτού του είδους την αστυνομική προστασία».

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η Nasa σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1