Κόσμος

Υεμένη: Πάνω από 2 εκατομμύρια παιδιά υποσιτίζονται

Περίπου 2,2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από υποσιτισμό, σύμφωνα με την Unicef. Για αυτό και είναι ευάλωτα σε αρρώστιες όπως η διάρροια, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στη χώρα. 

Ο αραβικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εξαπολύει σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι από τον Μάρτιο του 2015, σε μια προσπάθεια να τους εκδιώξει από την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, αλλά και από τα εδάφη που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους στον βορρά.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 14 αντάρτες Χούτι, σκοτώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ συνολικά περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια στην Υεμένη.

Ο αποκλεισμός της χώρας που έχει επιβάλει ο αραβικός συνασπισμός και ο οποίος έχει στόχο να εμποδίσει τους Χούτι να εξοπλίζονται έχει προκαλέσει αύξηση κατά 60% στις τιμές των τροφίμων, βάσει των εκτιμήσεων διεθνών οργανώσεων αρωγής.

Ακόμη και σε καλύτερες εποχές η πλειονότητα των κατοίκων της Υεμένη δυσκολευόταν να επιβιώσει. Πλέον πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν καν να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

Περίπου 2,2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από τον υποσιτισμό, σύμφωνα με τη Unicef. Μεταξύ αυτών τα 462.000 υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα σε κατά τα άλλα ιάσιμες ασθένειες, όπως η πνευμονία και η διάρροια.

Η Unicef υποστηρίζει τη θεραπεία για 215.000 παιδιά που πάσχουν από οξύ υποσιτισμό και προσφέρει συμπληρώματα βιταμινών σε εκατομμύρια ακόμη, δήλωσε ο Ραζάτ Μάντχοκ εκπρόσωπος του οργανισμού για την Υεμένη.

Όμως «η έλλειψη χρηματοδότησης και η περιορισμένη πρόσβαση σε εμπόλεμες περιοχές εμποδίζουν αυτό το ζωτικής σημασίας έργο», καταγγέλλει.

Εξαιτίας του πολέμου έχουν σχεδόν καταστραφεί οι υγειονομικές υποδομές της χώρας. Πολλά νοσοκομεία και κλινικές έχουν βομβαρδιστεί, ενώ άλλα αναγκάστηκαν να κλείσουν εξαιτίας των συγκρούσεων.

Εξάλλου λιγότερο από το ένα τρίτο των κατοίκων της Υεμένης, που συνολικά είναι 24 εκατομμύρια, έχουν πρόσβαση σε υγειονομικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τη Unicef, η οποία τονίζει ότι τουλάχιστον 1.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε εβδομάδα από ιάσιμες ασθένειες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει το βίντεο κακοποίησης 88χρονου με άνοια στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν πεθάνει - «Θα σε μαστιγώσω»
Η Bilikesu Olagunju καταγράφηκε από κάμερα να τον απειλεί, να τον γδύνει και να τον τραβά βίαια μέσα στο σπίτι του - Η ποινή της εξόργισε την οικογένεια του θύματος - Προσοχή σκληρές εικόνες
Ηλικιωμένος κακοποίηση
2
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3
Η Ευρώπη παραλύει από τους καύσωνες: Τι είναι το «heat dome» και γιατί οι ειδικοί το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο»
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ατόμων στα νοσοκομεία της Ιταλίας - Σε συναγερμό Γαλλία και Γερμανία για την εκδήλωση πυρκαγιών - Η Ευρώπη έχει την ταχύτερη θέρμανση στον κόσμο συγκριτικά με τις άλλες ηπείρους
Άνθρωποι
1