Οικονομία

FT: Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αυξάνονται μετά την έκθεση του ΔΝΤ

Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε σήμερα, μετά τους τελευταίους ισχυρισμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την «εκρηκτική» δυναμική του χρέους της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε σήμερα κατά 20 μονάδες βάσης στο 7,3% και οι τίτλοι αυτοί καταγράφουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις μετά το προσωρινό πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους τον Δεκέμβριο. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η τελευταία ετήσια έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα (που είναι σε γνώση της εφημερίδας) προκαλεί πρόσθετες αμφιβολίες για τη συνέχιση της παρουσίας του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Άλλο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg σημειώνει ότι οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, εν μέσω ενδείξεων ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία ενισχύεται. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν τα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης, με τις αποδόσεις των ιταλικών και των πορτογαλικών τίτλων να αυξάνονται μετά την εκτίναξη του δείκτη τιμών καταναλωτή στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 0,47%, ενώ των αντίστοιχων γαλλικών τίτλων αυξήθηκε 4 μονάδες βάσης στο 1,10%. Η απόδοση των ισπανικών 10ετών ομολόγων σημείωσε άνοδο 5 μονάδων βάσης στο 1,62% και των ιταλικών 9 μονάδων βάσης στο 2,3%.

Η ταχύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των τιμών προκάλεσε πωλήσεις των ομολόγων, εν μέσω προσδοκιών ότι η άνοδος του πληθωρισμού πάνω από το 2% σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το περιθώριο να σταματήσει νωρίτερα τη νομισματική στήριξή της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αμυντικές δαπάνες: Έρχεται δεκαετής ΝΑΤΟϊκός δημοσιονομικός κορσές – Ορόσημο το 2029, ετήσιες αξιολογήσεις και παράθυρο για επιπλέον «ισπανικές» εξαιρέσεις
«Το 2029 θα κάνουμε απολογισμό, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς κατάστασης ασφαλείας, για παράδειγμα, εάν χρειάζεται να αυξήσουμε το ποσό των δαπανών που πρέπει να κάνουμε ως συλλογική Συμμαχία», δήλωσε ο Ρούτε
Στρατιώτης
Πιερρακάκης: Η επένδυση της UniCredit αποτελεί ηχηρή απόδειξη της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, συζητήθηκε η επένδυση της UniCredit στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η σημασία της, ευρύτερα, στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Χατζηδάκης: Περιορισμένες οι επιπτώσεις στην οικονομία αν εφαρμοστεί η εκεχειρία στη Μ. Ανατολή
«Εκεί που θα μπορούσε να υπάρξει πιο σημαντικό πρόβλημα είναι στον τουρισμό, διότι έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από το Ισραήλ κάθε χρόνο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Κωστής Χατζηδάκης