Κόσμος

Ο τουρκικός στρατός απάντησε με πυρ εναντίον στόχων τζιχαντιστών στη Συρία, μετά την επίθεση με ρουκέτα στο Κιλίς

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως απάντησε σε πυρά ανοίγοντας πυρ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αφού μια ρουκέτα έπληξε την τουρκική μεθοριακή πόλη Κιλίς.

Έξι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πέντε παιδιά, τραυματίσθηκαν από την έκρηξη της ρουκέτας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ήταν το πρώτο τέτοιο πλήγμα αφότου οι υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα αντάρτες εκδίωξαν αυτόν τον μήνα τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την τουρκοσυριακή μεθόριο.
Οι έξι τραυματίες είναι όλοι Σύροι υπήκοοι, δήλωσε στο CNN Turk ο δήμαρχος του Κιλίς Χασάν Καρά, προσθέτοντας πως δεν απειλείται η ζωή τους. Στο Κιλίς διαμένουν πολλοί Σύροι πρόσφυγες που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο και έχουν καταφύγει στη γειτονική Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς