Κόσμος

Αστυνομικούς ελέγχους και… ανακρίσεις πεζών υπόσχεται ο Τραμπ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, σχολίασε θετικά χθες σε εκκλησία Αφροαμερικανών τη μέθοδο της αστυνομίας να σταματά και να ερευνά περαστικούς στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οπλοφορούν ή όχι. Από την άλλη μεριά, η μέθοδος αυτή αστυνομικής έρευνας έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες, αλλά και ερωτήματα νομικής φύσης για την εγκυρότητά της.

Η τακτική αυτή, κατά την οποία οι αστυνομικοί σταματούν πεζούς στο πεζοδρόμιο, τους κάνουν ερωτήσεις, αλλά και σωματική έρευνα, άρχισε να εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη, την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο Ρούντι Τζουλιάνι, σήμερα, από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εφαρμογή της μεθόδου πίεσαν τις αστυνομικές διοικήσεις στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, αλλά και στο Νιούαρκ, να περιορίσουν την εφαρμογή της, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην παρακολούθηση υπόπτων, αλλά και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών.

“Θα εφαρμόσω τη μέθοδο αυτή, με τη σωματική έρευνα και τις ερωτήσεις στο πεζοδρόμιο,” δήλωσε ο Τραμπ, στη διάρκεια κλειστής προεκλογικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στο Κλίβελαντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ίδιος, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των Αμερικανών πολιτών.

“Θα εξετάσω την κατάσταση. Θα δω τι γίνεται στο Σικάγο. Σκέφτομαι την τακτική αυτή των ερευνών στο πεζοδρόμιο. Στη Νέα Υόρκη δούλεψε με άριστο τρόπο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ωστόσο, η διακοπή της εφαρμογής της στη Νέα Υόρκη, είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην εκλογή του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, το 2013, ο οποίος ανήκει στους Δημοκρατικούς.

Καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον βρίσκονται στην τελική προεκλογική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, τα προεκλογικά τους επιτελεία ενδιαφέρονται άμεσα για την αύξηση της πολιτικής διείσδυσής τους, στους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, αλλά και στους ψηφοφόρους των μειονοτήτων, στους οποίους φαίνεται ότι η Κλίντον έχει το προβάδισμα. Από την άλλη μεριά, ο Τραμπ, διαμορφώνει ένα προεκλογικό προφίλ προεδρικού υποψηφίου που είναι βασισμένο στη αρχή της τήρησης “του νόμου και της τάξης.”

Έτσι, οι εξαγγελίες του, προκαλούν την αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον που τις χαρακτηρίζει ως επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των πολιτών, που ζουν στις ΗΠΑ.

Από την άλλη μεριά, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστηρίζει ότι η μέθοδος των ερωτήσεων και της σωματικής έρευνας στο πεζοδρόμιο γνωστή ως “Stop and Frisk” μείωσε την εγκληματικότητα στη Νέα Υόρκη, την περίοδο της δημαρχίας του Τζουλιάνι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
33χρονος στην Πενσιλβάνια αποκεφάλισε τον πατέρα του και ανέβασε βίντεο με το κομμένο κεφάλι στο ίντερντετ
Σύμφωνα τους εισαγγελείς ο Τζάστιν Μον πυροβόλησε τον πατέρα του με ένα πιστόλι που μόλις είχε αγοράσει και στη συνέχεια τον αποκεφάλισε χρησιμοποιώντας μαχαίρι κουζίνας και ματσέτα
O Τζάστιν Ντ. Μον
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ