Κόσμος

Τα μάζεψε ο Αυστριακός καγκελάριος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας

Ο Αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν ανέκρουσε πρύμναν από την πρόσφατα διατυπωθείσα προτροπή του προς την ΕΕ να τερματίσει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) σε δημοσίευμά της, που πρόκειται να δημοσιευθεί αύριο, επικαλούμενη πηγές που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα.

«Τώρα δεν είναι η καλλίτερη στιγμή για να αξιώσουμε τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», φέρεται να δήλωσε ο Κερν στη Μπρατισλάβα, σύμφωνα με το προδημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας.

Τον Αύγουστο, ο Κερν είχε διακηρύξει πως θα ξεκινήσει μία διαδικασία επαφών μεταξύ των ηγετών της Ευρώπης για να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, επι τη βάσει της ελλιπούς απόδοσης της χώρας αυτής στους τομείς της οικονομίας και της δημοκρατίας.

Η αυστριακή καγκελαρία δεν έχει σχολιάσει άμεσα τις πληροφορίες για το δημοσίευμα της FAS.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Δημήτρης Δασκαλάκης, επικεφαλής εμβολιασμών στις ΗΠΑ παραιτήθηκε και επιτέθηκε στον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ
Στην μακροσκελή επιστολή της παραίτησής του ο δρ Δασκαλάκης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι αδυνατεί πλέον να εργαστεί σε ένα περιβάλλον που βλάπτει την δημόσια υγεία
Ο Δημήτρης Δασκαλάκης 1