Κόσμος

Η ειρωνεία του Ομπάμα για τον Τραμπ και τον τόπο γέννησης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε σήμερα με σκωπτική διάθεση από το Οβάλ Γραφείο στις υπεκφυγές του Ντόναλντ Τραμπ, του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην κούρσα της διαδοχής του, σχετικά με τον τόπο που γεννήθηκε.

«Ήμουν πάντα πολύ σίγουρος για τον τόπο που γεννήθηκα, όπως η πλειονότητα των ανθρώπων, άλλωστε» δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους χαμογελώντας, ενώπιον δημοσιογράφων.

«Ένιωσα σοκ καθώς ένα τέτοιο ερώτημα αναφέρθηκε τη στιγμή που έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε.. Στην πραγματικότητα, δεν σοκαρίστικα» πρόσθεσε.

«Θα μου άρεσε η προεκλογική εκστρατεία να έχει στο επίκεντρό της σοβαρότερα θέματα από το συγκεκριμένο» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος κι ενώ για μία ακόμη φορά είχε σπεύσει να προασπιστεί την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου του Ειρηνικού (TTP), στην επικύρωση της οποίας ελπίζει ότι θα προχωρήσει το Κογκρέσο.

Ο μεγιστάνας αρνήθηκε για μία ακόμη φορά την Τετάρτη να αναγνωρίσει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, αναμοχλεύοντας μια παλιά θεωρία συνομωσίας.

Πρέπει κανείς να ανατρέξει στην πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα για να εντοπίσει τις ρίζες αυτής της θεωρίας συνωμοσίας που ο Ντόναλντ Τραμπ, εκείνη την εποχή ένας απλός επιχειρηματίας, είχε στηρίξει με πάθος.

Αμερικανοί, σε ορισμένους κύκλους της δεξιάς ή της ακροδεξιάς στο Διαδίκτυο, επιβεβαίωναν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, που γεννήθηκε το 1961 στη Χαβάη από Αμερικανίδα μητέρα και Κενυάτη πατέρα, δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτούς τους κύκλους δεν είναι «φυσικός» Αμερικανός πολίτης, μία από τις προϋποθέσεις για να αναλάβει κανείς τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Σύνταγμα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Απειλές θανάτου και προσβολές την «τρομακτική» πρώτη νύχτα στη φυλακή – «Μικρέ Νικολά, δείξε μας το κεφάλι σου, ξέρουμε τα πάντα»
Μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας προστασίας VIP, τη SDLP, βρίσκονται στο διπλανό κελί του πρώην προέδρου της Γαλλίας και τον φρουρούν όλο το 24ωρο
Νικολά Σαρκοζί
«Ήθελα να εξαφανίσω τον καταυλισμό υποστηρικτών του Βούτσιτς» λέει ο δράστης των πυροβολισμών στη Σερβία - Ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών
Ο πρόεδρος της Σερβίας άφησε υπονοούμενα για πολιτικά κίνητρα υποστηρίζοντας ότι «το επεισόδιο αποτελεί συνέπεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που κάνουν οι φοιτητές και η αντιπολίτευση»
Σέρβοι αστυνομικοί ασφαλίζουν την περιοχή μπροστά από το Κοινοβούλιο στο Βελιγράδι.