Κόσμος

Οι όροι του Γιούνκερ στη Βρετανία μετά το Brexit

Να επιτραπεί η πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Βρετανία μόνον αν αφήσει ανοικτά τα σύνορά της για τους Ευρωπαίους πολίτες,θα προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel.

Ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ πρόκειται να πεί στην ομιλία του, την οποία θα εκφωνήσει στις 14 Σεπτεμβρίου στο Στρασβούργο, ότι οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες της Ευωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή η ελεύθερη διακίνηση προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων, είναι αδιαπραγμάτευτες.

Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα θέσει το όρια των διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία μετά το Brexit. Η επιδιωκόμενη από τους Βρετανούς ελεύθερη πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. θα υπάρξει μόνο εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποδεχθεί την ελεύθερη διακίνηση των Ευρωπαίων εργαζομένων.

 

Στο θέμα αυτό συμφώνησαν με τον Γιουνκέρ την περασμένη Τρίτη ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, το δε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να προσφέρει τη στήριξή του, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό.

 

Ο Μάρτιν Σούλτς μάλιστα αντέδρασε με θυμό στην πρόταση του ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης Bruegel να γίνουν αποδεκτές κατά τις διαπραγματεύσεις μόνο οι τρεις βασικές ελευθερίες χωρίς την ελευθερία διακίνησης προσώπων. «Είναι εντελώς άσκοπο να αποκλίνουμε από την διαπραγματευτική μας γραμμή.Δεν θα γίνει έκπτωση στις τέσσερεις βασικές ελευθερίες, διότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν την ψηφίσει» όπως δήλωσε.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και ΝΑΤΟ στηρίζουν τον Ζελένσκι που πηγαίνει στη Φλόριντα να μιλήσει με τον Τραμπ για το σχέδιο λήξης του πολέμου στην Ουκρανία
Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται καθ' οδόν για τις ΗΠΑ, είπε ότι μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του με τον Τραμπ θα ενημερώσει άμεσα τους Ευρωπαίους
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες