Πολιτική

Αποστάσεις Μαξίμου από Φίλη για τα θρησκευτικά

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η άτυπη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή στενών του συνεργατών του και μελών της κυβέρνησης.

Αποστάσεις από τον υπουργό Παιδείας και την σκληρή αντιπαράθεσή του με την Εκκλησία για το μάθημα των θρησκευτικών, φαίνεται να παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της Εκκλησίας, και από την κυβέρνηση εκτιμάται ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε και η πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης. Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι αύριο ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και εκκρεμεί η κατάθεση ενός ακόμα σ/ν για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ό,τι δεν περιλαμβάνεται σ΄ αυτά τα δύο νομοθετήματα έχει πάρει παράταση και συνεπώς δεν επηρεάζει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και θα εκταμιευτεί κανονικά η υποδόση, σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού στο μπλόκο της Νίκαιας: «Το νέο κόμμα σύντομα θα διεκδικήσει την ψήφο της κοινωνίας» – Το μήνυμα προς τους αγρότες
«Ο μεγάλος αγώνας που ξεκίνησε με τη δικαίωση της κόρης μου έχει καταλήξει σε μία μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς σε ένα όραμα για μία ελεύθερη Ελλάδα»
Η Μαρία Καρυστιανού επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας
Κυριάκος Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: «Διαγράψαμε 308.000 φοιτητές-φαντάσματα – Καμία ενεργή κατάληψη στο τέλος του 2025»
Στο σύντομο βίντεο στο TikTok, δεν έλειψε και μια χιουμοριστική νότα, καθώς πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή του, αστειεύεται λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να φτιάξει τα μαλλιά του
Κυριάκος Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: «Διαγράψαμε 308.000 φοιτητές-φαντάσματα – Καμία ενεργή κατάληψη στο τέλος του 2025»
23
Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου Εμίν Σερίφ – Ιστορική μέρα για την Πολιτεία και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης
«Η ενότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η κοινή μας προσήλωση στην ειρήνη και την ευημερία αποτελούν θεμέλιο για το μέλλον» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Μουφτής Διδυμοτείχου, Εμίν Σερίφ