Πολιτική

Τι κάνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μια ελληνική ταβέρνα; [vid]

Υπό τους ήχους του Ζορμπά, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει πετάξει γραβάτες και κοστούμια και διαβάζει την εφημερίδα του κάτω από τον καταγάλανο αττικό ουρανό. Ναι, ο πρόεδρος της Κομισιόν πήγε σε... ταβερνάκι της Αττικής για να απολαύσει τον ήλιο, τη θάλασσα και τη... Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Γιούνκερ δίνει μια… εναλλακτική συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα και φυσικά αντικείμενό της δεν θα μπορούσε να μην είναι και η ελληνική κρίση. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας της FAZ με τίτλο «Πίσω από αυτήν (την εφημερίδα) βρίσκεται ένα έξυπνο μυαλό».

Όπου “έξυπνο μυαλό” εν προκειμένω ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που βλέποντας τον κατάλογο της ψαροταβέρνας δεν κρύβει την ευχαρίστησή του για το γεγονός πως οι τιμές είναι ακόμα σε… ευρώ. Άλλωστε, όπως λέει, η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ήταν κάτι για το οποίο ο ίδιος πάλεψε πολύ.

Δείτε εδώ στιγμές από τα γυρίσματα της παραμονής Γιούνκερ στην ελληνική ταβέρνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική εφημερίδα κάνει κάτι ανάλογο. Από το 1995 επιλέγει προσωπικότητες για να φωτογραφίζονται διαβάζοντάς την. Πριν τον Γιούνκερ το ίδιο είχαν κάνει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Η επίδρασή του θα διαρκέσει πολύ πέρα από τη λήξη του – Έρχονται νέα μέτρα για το Στεγαστικό
«Η διαβούλευση αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ. Όπως συμβαίνει πλέον σε όλη την Ευρώπη, ο ρόλος του ταχυδρόμου ενισχύεται ως παρόχου ολοκληρωμένων υπηρεσιών από πόρτα σε πόρτα»
Κυριάκος Πιερρακάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Κάγια Κάλας στο Μέγαρο Μαξίμου – Η ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει τον στρατηγικό της ρόλο απέναντι στις περιφερειακές κρίσεις
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κατάσταση στη Γάζα, τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κάγια Κάλλας