Κόσμος

Σιδηροδρομικό ατύχημα στη νότια Γαλλία! Τουλάχιστον 60 σοβαρά τραυματίες – Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το τρένο

- Δέκα άνθρωποι είναι σε σοβαρή κατάσταση
- Το τρένο προσέκρουσε σε δέντρο, που είχε πέσει πάνω στις γραμμές, λόγω του δυνατού αέρα στη νότια Γαλλία
- Εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο, μεταξύ των πόλεων Νιμ και Μονπελιέ
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
 

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 10 σοβαρά, όπως μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, όταν ένα τρένο προσέκρουσε σε δέντρο, που είχε πέσει πάνω στις γραμμές, ύστερα από σφοδρή χαλαζόπτωση στη νότια Γαλλία.

Ο ένας από τους τραυματίες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο. Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 10 σοβαρά τραυματίες. Το τρένο μετέφερε 250 επιβάτες.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 15.45, τοπική ώρα, στο ύψος του Λουνέλ, ενώ το τρένο κινείτο με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων, διευκρίνισε από την πλευρά της ο SNCF, ο γαλλικός εθνικός οργανισμός σιδηροδρόμων. Η αμαξοστοιχία υπέστη ζημιές στο μπροστινό μέρος και στην αριστερή πλευρά του πρώτου βαγονιού της.
Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, καθώς στην περιοχή έσπευσαν ελικόπτερα και περίπου 80 πυροσβέστες για να βοηθήσουν τους τραυματίες. Σύμφωνα με τον SNCF η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη “κυρίως λόγω των χοντρών χαλαζόκοκκων”, ενώ στην επίσημη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 13 τραυματίες, εκ των οποίων οι 3 σε σοβαρή κατάσταση. 

Το τρένο εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο, μεταξύ των πόλεων Νιμ και Μονπελιέ και το ατύχημα συνέβη στο Saint-Aunès (δυτικά του Μονπελιέ).

Σύμφωνα με το France Bleu Radio, η πρόσκρουση ήταν τόσο δυνατή, που ένας άνθρωπος πετάχτηκε έξω από το τρένο!

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Αγανακτισμένος» ο Κιρ Στάρμερ με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Έχω κουραστεί να βλέπω τους λογαριασμούς να ανεβαίνουν από τις ενέργειές τους
O Βρετανός πρωθυπουργός είπε πως κουράστηκε για το να αυξάνονται οι λογαριασμοί ενέργειας λόγω Πούτιν ή Τραμπ
Κιρ Στάρμερ
ΗΠΑ: Αυστηρότερη στάση κατά της Τουρκίας ζητούν ομογενείς – Στο επίκεντρο θρησκευτικές ελευθερίες, Θεολογική Σχολή της Χάλκης και Αγία Σοφία
Το HALC έχει ήδη εκκινήσει εκστρατεία με στόχο την άσκηση πίεσης προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζοντας τις συστάσεις της USCIRF
Τραμπ και Ερντογάν