Κόσμος

Ζωντανός ο Γερμανός ράπερ που είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

Ένας Γερμανός ράπερ που είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος δεν σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία τον περασμένο Οκτώβριο, όπως είχε ανακοινωθεί τότε, παραδέχτηκε σήμερα το Πεντάγωνο.

Ο Ντένις Κούσπερτ, που έγινε γνωστός στο Βερολίνο με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Ντέζο Ντογκ”, είναι ένας από τους διασημότερους Δυτικοευρωπαίους που στρατολογήθηκαν από τους τζιχαντιστές. Είχε εμφανιστεί σε πολλά προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης και, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, σε ένα από αυτά κρατούσε ένα κομμένο κεφάλι.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι ο ράπερ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στις 16 Οκτωβρίου κοντά στη Ράκα, το προπύργιο του ΙΚ στη Συρία.

“Την εποχή εκείνη εκτιμούσαμε ότι η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία. Φαίνεται τώρα ότι κάναμε λάθος και ότι ο Ντένις Κούσπερτ επέζησε”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Άντριαν Ράνκιν-Γκάλογουεϊ σε ανακοίνωσή του, χωρίς να διευκρινίσει τι ήταν αυτό που οδήγησε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αλλάξουν άποψη για την τύχη του Γερμανού.

Ο Κούσπερτ εμφανιζόταν σε βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την αεροπορική επίθεση της 16ης Οκτωβρίου, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στον βομβαρδισμό.

Ο ράπερ, που έχει ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του ΙΚ Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολόγους των τζιχαντιστών στη Γερμανία. Έχει καλέσει επίσης τους μουσουλμάνους που ζουν σε δυτικές χώρες να εξαπολύσουν επιθέσεις σε αυτές, εξ ονόματος του ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS