Πολιτική

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για τα υπό κατάληψη κτίρια όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες

Ευρεία συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί σε κτίρια που έχουν καταληφθεί και φιλοξενούνται σ΄αυτά πρόσφυγες και μετανάστες, θα διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών.

Το θέμα απασχόλησε, εκτός ημερησίας, τη σημερινή συνεδρίαση, με αφορμή την έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας υγείας, για το ακίνητο του γενικού νοσοκομείου Πατησίων.
Το ακίνητο τελεί υπό κατάληψη από αλληλέγγυους, ενώ έχουν μεταφερθεί εκεί πρόσφυγες και μετανάστες και δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν, ακόμη και σε εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, όπως τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Σοφιανός, ο οποίος κατήγγειλε ότι «αλλοδαποί αλληλέγγυοι» έχουν τον έλεγχο του χώρου και οι συνθήκες που επικρατούν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Επίσης διερωτήθηκε ποιοι ήταν εκείνοι που μετέφεραν εκεί με λεωφορεία πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη για τετελεσμένο εκβιασμό σε βάρος της Ζέττας Μακρή
Από την πλευρά της η Ζέττα Μακρή στην κατάθεσή της επέμεινε ότι ο κατηγορούμενος την πίεζε ασφυκτικά να του δώσει χρήματα και ότι μέσω δημοσιευμάτων έπληξε την πολιτική της υπόσταση
Ζέττα Μακρή 2