Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατερίνα Στεφανίδη: Πολιτικοί και κόμματα την… βομβάρδισαν με συγχαρητήρια!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Όπως γίνεται συνήθως σε παρόμοιες περιπτώσεις, η Κατερίνα Στεφανίδη δέχθηκε “καταιγισμό” συγχαρητηρίων από πολιτικούς αλλά και κόμματα. Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν φυσικά μεταξύ αυτών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος έσπευσε να συγχαρεί την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, όπως επίσης και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Επιστολή Κοντονή

Παράδειγμα εργατικότητας και αθλήτρια υψηλών προδιαγραφών, χαρακτήρισε με σημερινή του επιστολή την Ολυμπιονίκη στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής. Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού:

««Η Ελλάδα πανηγυρίζει το τρίτο χρυσό μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χάρη στην αγωνιστικότητα, την θέληση, την αποφασιστικότητα και τις εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες της Κατερίνας Στεφανίδη. Μιας αθλήτριας υψηλών προδιαγραφών που με την κατάκτηση της κορυφής του βάθρου στο Ρίο απέδειξε ότι με συνέπεια και προσήλωση συνδυάζονται με μοναδικό αποτέλεσμα ο πρωταθλητισμός με την επιστημονική καριέρα.» τόνισε ο κ.Κοντονής και συνέχισε: «Η Κατερίνα είναι παράδειγμα εργατικότητας και η σταθερότητά της σε μεγάλες επιδόσεις την έχει κατατάξει στην κορυφή του αγωνίσματος της. Σήμερα με τις επιδόσεις της, έστρεψε πάνω της το βλέμμα όλου του κόσμου, θα σηκώσει τη σημαία μας στον ψηλότερο ιστό και θα γεμίσει περηφάνια και ενθουσιασμό τους Έλληνες. Συγχαρητήρια στην αθλήτρια, τον προπονητή και σύζυγό της, την ομοσπονδία της και την οικογένειά της». 

 

Το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, για την Χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη:

«Η Κατερίνα Στεφανίδη, με χρυσό άλμα στο επί κοντώ, χάρισε στην Ελλάδα το 6ο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Έφερε τη χώρα μας ακόμα ψηλότερα και μας έκανε όλους περήφανους. Συγχαρητήρια».

Την… σκυτάλη πήρε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανέφερε: “Πήρες μαζί σου την Ελλάδα και την οδήγησες ψηλά! Μας έκανες υπερήφανους! Μπράβο Κατερίνα”!

 

Τα συγχαρητήριά της στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε και η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή. Στη σχετική δηλώσή της αναφέρει :«Το χρυσό άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη σήκωσε όλη την Ελλάδα πιο ψηλά, σκορπώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης απέδειξε και πάλι την τεράστια κλάση της, προσθέτοντας άλλη μία χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού.Στο πρόσωπο της Κατερίνας Στεφανίδη αντικρίζουμε την Ελλάδα που βάζει τον πήχη ψηλά και υπερνικά κάθε εμπόδιο.Κατερίνα ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ». 

Συγχαρητήρια από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Συγχαρητήριο μήνυμα στην χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη απέστειλε επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο μήνυμα του αναφέρει: “Πολλά συγχαρητήρια για την επιτυχία σου, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή σου, που σε στηρίζει σε κάθε σου αγώνα εντός και εκτός στίβου. Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι χρειάστηκε να συνδυάσεις σπουδές και προετοιμασία σε δύσκολες συνθήκες. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια”.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Κατείνα Στεφανίδη, η οποία “με το χρυσό άλμα της στο επί κοντώ ανέβασε κυριολεκτικά την Ελλάδα στα ύψη, κάνοντας υπερήφανους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο”. “Οι Έλληνες αθλητές”, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, “απέδειξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ότι με πάθος, σκληρή δουλειά και επιμονή μπορούν να κατακτήσουν τα όνειρά τους και να τιμήσουν τα ελληνικά χρώματα”.

Τα συγχαρητήρια της προς την Κατερίνα Στεφανίδη για τη μεγάλη επιτυχία της, εξέφρασε ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. “Η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο στο επί κοντώ και μάλιστα χρυσό! Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα Κατερίνα Στεφανίδη”, έγραψε η κ. Γεννηματά σε ανάρτησή της στο twitter.

Παράλληλα και ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τη χρυσή μας επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ολυμπιακού βάθρου, “ύστερα από μία εξαιρετική εμφάνιση, η οποία και την ανέβασε στην κορυφή του κόσμου, γεμίζοντας όλους τους Έλληνες χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε με δήλωσή του επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. “Πέταξε στα ουράνια το χρυσό κορίτσι μας και δάκρυσαν οι απανταχού Έλληνες. Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα συγχαρητήρια του στην Κατερίνα Στεφανίδη για την επιτυχία της εξέφρασε και το Ποτάμι. Σε ανακοίνωση του ο Τομέα Αθλητισμού αναφέρει : “Το μέγεθος της επιτυχίας της Κατερίνας Στεφανίδη είναι τόσο μεγάλο, ώστε τα πολλά λόγια είναι περιττά. Χάρισε στους Έλληνες ψυχική ανάταση και χαρά υψώνοντας τη χώρα 4.85 μέτρα πάνω από το έδαφος. Τρίτο χρυσό, ολική επαναφορά του ελληνικού στίβου, δικαίωση της σκληρής προσπάθειας της αθλήτριας μας. Την επιτυχία αυτή βαραίνει και η αθλητική παράδοση. Από το Ρουμπάνη στον Παπανικολάου μέχρι την Κατερίνα της καρδιάς όλων των Ελλήνων. Είμαστε σίγουροι πως την επιτυχία αυτή θα ακολουθήσουν στο μέλλον πολλοί άλλοι αθλητές μας. Αρκεί η πολιτεία να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης της προς τον ελληνικό αθλητισμό.Μπράβο Κατερίνα! Σ’ ευχαριστούμε”.

“Μπράβο, λοιπόν, ξανά στην Κορακάκη, στον Πετρούνια, στον Γιαννιώτη, στους Μάντη και Καγιαλή, στη Στεφανίδη. Οι επιτυχίες τους είναι βάλσαμο στις πληγές μιας κοινωνίας που πηγαίνει – εδώ και χρόνια – από ήττα σε ήττα. Όπως μπράβο και σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές μας που πήγαν στο Ρίο και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό”, αναφέρει ακόμη ο επικεφαλής του ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Δείτε την ολόκληρη

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για τη σπουδαία επιτυχία της εξέφρασε, τέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Στη σχετική δήλωσή του αναφέρει: “Θερμά συγχαρητήρια στην Χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι οι δυνατότητες των αθλητών μας είναι τεράστιες. Η Κατερίνα με το σπουδαίο ταλέντο και την πολύπλευρη προσωπικότητα τόσο στην επιστήμη της όσο και στον αθλητισμό, σε ανύποπτη στιγμή είχε δηλώσει “πιο σημαντικό από την επιτυχία είναι να νιώθεις χαρούμενος”. Αυτή η στάση ζωής πρέπει να είναι πρότυπο. Σήμερα νιώθουμε όλοι χαρούμενοι με την επιτυχία της. Σε ευχαριστούμε Κατερίνα, αξίζεις ένα μεγάλο μπράβο μαζί με όσους συνέβαλαν στο να πετύχεις αυτήν την χρυσή νίκη”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε