Πολιτική

Φώφη σε Τσίπρα: Κάθεσαι στα δεξιά!

Από την Φώφη Γεννηματά "το βρήκε" ο πρωθυπουργός ο οποίος συμμετείχε στην οικογενειακή φωτογραφία των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

 

Όταν ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας είπε ότι έχει μπει ανάμεσά τους, η Φώφη Γεννηματά στράφηκε στον Αλέξη Τσίπρα και του είπε: «Ναι ναι, μόνο που εγώ είμαι στα αριστερά σου και ο Αλέξης στα δεξιά σου!»

Κατά τα άλλα, η κα Γεννηματά μέσα στην σύνοδο των ευρωπαίων σοσιαλιστών επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και υπερασπίστηκε τις ελληνικές θέσεις.

«Η στάση του Σόιμπλε για άλλη μια φορά είναι εναντίον των Ελλήνων πολιτών και πλήττει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αδιανόητο να μην δοθούν έστω και αυτά τα λίγα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους», τόνισε από τις Βρυξέλλες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της μετά τη λήξη των εργασιών της Προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα, το πλεόνασμα του 3,5% θα πνίξει οριστικά την ελληνική οικονομία, το χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί ουσιαστικά τώρα και όχι το 2018, είναι τα τρία σημεία που επισήμανε η κ. Γεννηματά στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, όπως σημείωσε η ίδια.

Επίσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας, λέγοντας ότι η ΕΕ «οφείλει να στηρίξει την ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια με δεδομένο ότι η συνθήκη της Λωζάννης, που προκλητικά αμφισβητεί η Τουρκία, αφορά όχι τα ελληνικά αλλά τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Αναφερόμενη στο προσφυγικό, σημείωσε ότι «η κοινή ευρωπαϊκή προσφυγική πολιτική επιβάλλει να κρατηθεί ζωντανή η συμφωνία ΕΕ -Τουρκίας και έχει ως προϋπόθεση όχι την ενεργοποίηση αλλά την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θεόφιλος Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, ώστε να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία η αθωότητά μου
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ υποστηρίζει ότι η παρέμβασή του αφορούσε αποκλειστικά την επίσπευση πληρωμής νόμιμων δικαιωμάτων αγρότισσας και δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Θεόφιλος Λεονταρίδης
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο περνάει πάνω από τον πήχη του θράσους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από πολιτικούς που, όπως αναφέρει, επιλέγουν «φτηνά κόλπα» και αναπαράγουν «ξεπερασμένα συνθήματα»
Παύλος Μαρινάκης
Δημοσκόπηση Alco: Στο 11,8% «ψαλιδίστηκε» το προβάδισμα της ΝΔ λόγω ΟΠΕΠΕΚΕ, 18,6% αναποφάσιστοι, το 15% βλέπει θετικά το κόμμα Καρυστιανού
Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, στον απόηχο των εξελίξεων στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εκλογές 188
Αιχμηρή ανάρτηση Τσίπρα για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Το μόνο ασυμβίβαστο είναι του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι, υπό την πίεση των αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναδιπλώθηκε στο ζήτημα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Αλέξης Τσίπρας 18