Κόσμος

Γερμανική Αριστερά: “Αποκρουστική η ανάμιξη Σόιμπλε στις υποθέσεις της Ελλάδας”!

«Ήταν η γερμανική κυβέρνηση, η οποία εξεβίασε τη δημοκρατικά εκλεγμένη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας.Τώρα ο κ. Σόιμπλε απειλεί και πάλι τη δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση», είπε συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke).

Ο Μπέρντ Ρίξινγκερ κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του κατά την έναρξη του πέμπτου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναφέρθηκε στην Ελλάδα και εξαπέλυσε “μύδρους” εναντίον του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «στην Ευρώπη της ανταγωνιστικότητας είναι προτιμότερο να παγώνουν και να πεινάνε τα Χριστούγεννα 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Ελλάδα, παρά να το επιτρέψει ο κύριος Σόιμπλε ένα εφάπαξ δώρο των Χριστουγέννων περίπου 380 ευρώ. Αυτό είναι το αντίθετο της Ευρώπης της αλληλεγγύης! Είναι κυνικό και περιφρονητικό προς τον άνθρωπο. Είναι αποκρουστικό το πως αναμιγνύεστε κύριε Σόιμπλε στις υποθέσεις του εκλεγμένου ελληνικού κοινοβουλίου».

Ο Μπέρντ Ρίξινγκερ τόνισε ακόμη ότι «η δημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση διότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός καταστρέφει την κοινωνική βάση της δημοκρατίας. Ως ευρωπαϊκή αριστερά θέλουμε να συνδεθούμε με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να αντιπαρατεθούν με το νεοφιλελευθερισμό και να αγωνισθούν για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ειρήνης». Και τόνισε ότι «η αριστερά υποτίμησε τον κίνδυνο, ο οποίος προέρχεται από τις κρίσεις του καπιταλισμού τις δεκαετίες του ΄30 και του ΄20 και έμαθε από αυτό το λάθος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πού είναι η έξοδος;»: Το εξώφυλλο του Time για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
Τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται σε αναζήτηση «εξόδου» από τη σύγκρουση - Ο ρόλος της επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Σούζι Γουάιλς
Το εξώφυλλο του Time
Dailymail: Σάλος με τις δαπάνες 90.000 δολαρίων της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα φέρεται να ζήτησε την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ 58.000 δολαρίων στην πρεσβευτική κατοικία στο Κολωνάκι, ενώ εξετάζεται και η πρόσληψη προσωπικού φωτογράφου, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 8