Κόσμος

Καταποντίζεται η μετοχή της τράπεζας Monte dei Paschi

Φαίνεται πως ο Ματέο Ρέντσι δεν είναι ο μοναδικός χαμένος του δημοψηφίσματος της Κυριακής, καθώς και σήμερα έπεσε  η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi.

Στην έναρξη των συναλλαγών υποχώρησε περισσότερο από 4%, περιορίζοντας στη συνέχεια τις απώλειες και καταγράφοντας στις 10:08 (ώρα Ελλάδας) πτώση 2,3%.

Μπορεί τα μέτρα για να σωθεί η τράπεζα να είναι έτοιμα, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Και αυτό γιατί η τράπεζα χρειάζεται κρατική βοήθεια οπότε θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση.

Επιπλέον, η τράπεζα εξετάζει την ιδέα μιας προληπτικής ανακεφαλαιοποίησης η οποία θα απέτρεπε την ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών κανόνων για την διάσωση εκ των έσω (bail-in).

Η Monte dei Paschi χρειάζεται να αντλήσει 5 δισεκατομμύρια ευρώ έως τα τέλη Δεκεμβρίου για να αποφύγει μια εκκαθάριση, αλλά οι επενδυτές δεν θέλουν να δώσουν χρήματα μετά την ήττα του πρωθυπουργού στο δημοψήφισμα και την πρόθεση του να παραιτηθεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γερμανία υποστηρίζει ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, ήταν ο αρχηγός της επιχείρησης στους αγωγούς Nord Stream
Ο διοικητής της ουκρανικής μονάδας δολιοφθοράς, Serhiy K., που είναι και αυτός ύποπτος στην υπόθεση, ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρούμενος για τις άθλιες συνθήκες κράτησης του στην Ιταλία
Βαλέρι Ζαλούζνι
Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος «αρπάχτηκε» on air με τον υπουργό Οικονομικών του Τραμπ για το shutdown – «Δεν χρειαζόμαστε μαθήματα ιστορίας»
Το νέο «θερμό» επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Στεφανόπουλο σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά από εκείνο που είχε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι ντι Βανς
Τζορτζ Στεφανόπουλος