Πολιτική

Πολιτική συμφωνία για την αξιολόγηση βλέπει η Έφη Αχτσιόγλου

Πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας βλέπει η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Σε δηλώσεις της μετά τις συναντήσεις που είχε με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι “μπορεί να υπάρξει μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων της δεύτερης αξιολόγησης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι “στο Eurogroup κομβικό ρόλο θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα “βαθιά πολιτικό θέμα”, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης”.

Που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τους Θεσμούς και η κυβέρνηση θα επιδιώξει πολιτική συμφωνία για να ξεπεραστεί ο σκόπελος. Επίσης με τις δηλώσεις της η κα Αχτσιόγλου πετάει το μπαλάκι στους πολιτικούς προϊσταμένους των Θεσμών και τους καλεί να δοθεί πολιτική εντολή ώστε να εφαρμοστούν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, αφού οι συζητήσεις σε τεχνικό κλίμα κινδυνεύουν να είναι ατέρμονες.

Στο μεταξύ η υπουργός στις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα .

“Μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα”, τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την ίδια, τα μέλη του ΕΚ υποστήριξαν, από την πλευρά τους, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επιτρέψει μία τέτοια εξαίρεση της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. “Τα μέλη του ΕΚ που καλύπτουν ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων υποστήριξαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να ασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις στο πολιτικό επίπεδο, ούτως ώστε να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα”, σημείωσε η υπουργός Εργασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πάνος Καμμένος: Ο Αλέξης Τσίπρας με κλωτσούσε κάτω από το τραπέζι στα υπουργικά συμβούλια
Αναφέρθηκε και στην απώλεια βάρους του, αποκαλύπτοντας πως από τα 147 κιλά κατάφερε να φτάσει στα 85, χάρη σε χειρουργική επέμβαση και πρόσθεσε ότι αν ο Σαμαράς κάνει κόμμα θα εμπλακεί με την πολιτική
Ο Πάνος Καμμένος 30
Επιχείρηση «συσπείρωση» από την κυβέρνηση με αφορμή την επανεμφάνιση Τσίπρα και το βλέμμα στον Αντώνη Σαμαρά
Με αυξημένη προσοχή παρακολουθούν το Μαξίμου και η Πειραιώς και τις κινήσεις από την πλευρά Σαμαρά, ο οποίος την Τετάρτη επιβεβαίωσε το χάσμα που χωρίζει πλέον τον πρώην πρωθυπουργό με τη ΝΔ
Το κτίριο της ΝΔ
Το Σάββατο η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα - Μιλά πρώτη φορά μετά την παραίτησή του και αποκαλύπτει τα σχέδιά του
«Δύσκολη εξέλιξη είναι, κρίσιμη, μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Έχουμε μία διαφορετική ανάγνωση το πως θα διαχειριστούμε μία επιλογή» δηλώνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Ο Αλέξης Τσίπρας 15