Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Τουλάχιστον 33 νεκροί από… αφρόλουτρο στη Ρωσία!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ SPUTNIK
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ SPUTNIK

Ακούγεται απίστευτο αλλά την ώρα που 39 άτομα διασώθηκαν μετά από πτώση αεροσκάφους η Ρωσία θρηνεί τουλάχιστον 33 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν μετά από δηλητηρίαση. Σχεδόν άλλοι τόσοι είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ για τους 16 η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη. Όλα αυτά μετά από κατανάλωση αφρόλουτρου που περιείχε αλκοόλ!

Συνολικά 54 άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο στη πόλης Ιρκούτσκ στη Σιβηρία. Οι 33 δεν στάθηκε δυνατό να σωθούν. Έξι είναι σε κόμμα, ενώ άλλοι 10 σε κρίσιμη κατάσταση. Όλοι, σύμφωνα με την επιτροπή που σχηματίστηκε για να ερευνήσει αυτή την “περίεργη” δηλητηρίαση είχαν καταναλώσει ένα αφρόλουτρο που περιείχε μεθανόλη.

Καθώς στο σύνολό τους τα θύματα προέρχονται από την ίδια περιοχή της πόλης και είναι όλοι τους άτομα που ζουν σε άσχημες συνθήκες όλοι εικάζουν ότι κατανάλωσαν το αφρόλουτρο καθώς δεν ήταν σε θέση να αγοράσουν κανονικό αλκοόλ.

Στη Ρωσία το φαινόμενο θανάτων από κακής ποιότητας αλκοόλ δεν είναι σπάνιο, ωστόσο το περιστατικό αποτελεί ένα από τα μαζικότερα στην ιστορία της χώρας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε