Ελλάδα

Τέλος τα διόδια! Πότε και για ποιους

Υπομονή λίγους μήνες ακόμη θα πρέπει να κάνουν χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών που έχουν στα όρια του δήμου τους διόδια και καθημερινά για μερικά μόνο χιλιόμετρα αναγκάζονται να πληρώνουν.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, οι κάτοικοι δεν θα πληρώνουν διόδια μέσα στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων.

«…Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε προχωρήσει ήδη και έχουμε κάνει συμφωνία με τους παραχωρησιούχους και έχουμε συγκεκριμένες προβλέψεις για τους μόνιμους κατοίκους. Σε βήματα υλοποιείται αυτή η συμφωνία βήμα – βήμα. Πολύ πιο σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, ή αντίστοιχων Δήμων δεν θα πληρώνουν διόδια στα όρια του Δήμου τους», τόνισε ο Υπουργός. Όσο για το πόστε θα ισχύσει αυτό, ο υπουργός είπε: «Μέσα στο ’17. Σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου».
«Όπως έχουν προβλεφθεί εκπτώσεις για τους πολύ συχνούς χρήστες που είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και είναι εργαζόμενοι σε όμορο Δήμο, όπως έχουν προβλεφθεί να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιστεύω ότι αυτά όφειλαν να τα έχουν οι συμβάσεις στην αρχή, όποιο και να ήταν το οικονομικό μοντέλο», συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εντυπωσιακό βίντεο ΑΙ αναπαριστά την πτήση της Ολυμπιακής πάνω από την Αθήνα το 1978 – Τα 93 εφιαλτικά δευτερόλεπτα
Στο βίντεο που δημιουργήθηκε με την βοήθεια του ΑΙ, φαίνεται η προσπάθεια του ηρωικού πιλότου ο όποιος κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια
Αεροπλάνο
Λουτράκι: «Μου κόλλησε το καλάσνικοφ και μου είπε σταμάτα» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ
«Την ώρα που πάω να στρίψω, περίμενα δεξιά και αριστερά ήταν το αυτοκίνητο και πάω να στρίψω. Ήταν ένα ΙΧ αραγμένο. Ανοίγουν δύο πόρτες και ξαφνικά βγαίνει ένας με καλάσνικοφ. Μου λέει σταμάτα, μην προχωράς» περιγράφει στο newsit.gr ο αυτόπτης μάρτυρας
ΕΛΤΑ
Καιρός αύριο: Μεταβολή του σκηνικού με έντονες βροχές και καταιγίδες – Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 και τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ