Κόσμος

Η Λαγκάρντ πήρε άδεια από το ΔΝΤ εν όψει της δίκης της

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ επιβεβαίωσε σήμερα σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ότι θα βγει σε άδεια από τον διεθνή οικονομικό οργανισμό, χωρίς ωστόσο να κόψει εντελώς τις γέφυρες, κατά τη διάρκεια της δίκης της στο Παρίσι, για «αμέλεια» σε μια υπόθεση διαιτησίας.

Ερωτηθείσα από το εβδομαδιαίο περιοδικό L’ Obs, στο τεύχος με ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου, για το αν γνωρίζει εάν θα «πάρει άδεια» κατά τη διάρκεια της δίκης, που αναμένεται να διαρκέσει μεταξύ 12ης και 20ής Δεκεμβρίου, η πρώην υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί, απάντησε καταφατικά.

«Θα κάνω ό,τι έκανα εάν ήμουν σε διακοπές», δηλαδή θα κοιτάω τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και θα απαντάω στα επείγοντα ακόμη και τη νύχτα, διευκρίνισε η ίδια.

Επί της υπόθεσης, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ περιορίστηκε να πει:

«Οι δικηγόροι μου θα βρουν τα δικαστικά μέσα για να αντιμετωπίσουν αυτή την περίεργη κατάσταση».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία συνεχίζει να διακηρύσσει ότι έδρασε καλή τη θέληση στην υπόθεση, κατηγορείται ότι επέτρεψε μια διαιτησία μεταξύ του Μπερνάρ Ταπί και της Crédit Lyonnais βάσει της οποίας θα δίνονταν 403 εκατομμύρια ευρώ στον Γάλλο επιχειρηματία.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση