Κόσμος

“Μια καλή συζήτηση” μεταξύ Τραμπ και γραμματέα ΝΑΤΟ

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε την Παρασκευή σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ότι είχε «μια καλή συζήτηση» στο τηλέφωνο με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το μέλλον του ΝΑΤΟ και τη σημασία «της αύξησης των αμυντικών δαπανών» από τις χώρες μέλη του.

Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο ανδρών μετά τη νίκη του μεγιστάνα στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έθετε όρους για την συνέχιση της αμερικανικής δέσμευσης στο ΝΑΤΟ.

O Γενς Στόλτενμπεργκ τον «συνεχάρη για τη νίκη του και επισήμανε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με εκείνον και την ομάδα του που θα αναλάβει καθήκοντα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας» συμπλήρωσε το ΝΑΤΟ σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι δύο άνδρες «υπογράμμισαν εξίσου πόσο σημαντικό είναι το ΝΑΤΟ να συνεχίσει να έχει διάρκεια» και συζήτησαν την πολιτική του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε αυτό το «νέο περιβάλλον ασφάλειας» που έχει διαμορφωθεί και σηματοδοτείται από την τρομοκρατική απειλή, τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τελευταία κλικ πριν τον θάνατο: Το παγιδευμένο κορίτσι στη λάσπη, η μοιραία βόλτα με αερόστατο και ο rooftopper που έπεσε από τον 62ο όροφο
Στιγμές που πάγωσαν τον χρόνο, εικόνες τραβηγμένες λίγα δευτερόλεπτα πριν από τραγωδίες, βλέμματα αθώα που δεν γνώριζαν τι επρόκειτο...
Omayra Sanchez
Ισπανική αεροπορική εταιρεία υποχρέωσε Γάλλους Εβραίους εφήβους να αποβιβαστούν από αεροσκάφος
Η CEO της εταιρείας «τον διαβεβαίωσε πως μια ενδελεχής εσωτερική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας θα διαβιβαστούν στις γαλλικές και ισπανικές αρχές»
Αεροσκάφος της Vueling