Συμβαίνει τώρα:
Εκτροπή απορριμματοφόρου στην περιφερειακή Αιγάλεω - Από μία λωρίδα η κυκλοφορία
Κόσμος

Brexit: Η βουλή θα αποφασίσει – Έχασε η Μέι

Η Βρετανική Κυβέρνηση δεν θα μπορεί χωρίς τη σχετική απόφαση του Κοινοβουλίου να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο από την Ευρώπη.

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου στερεί την πρωτοβουλία από την κυβέρνηση και λέει ξεκάθαρα ότι χρειάζεται απόφαση του κοινοβουλίου.

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, επιμένοντας πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου αρκεί για την ανάληψη από την κυβέρνηση όλων των πρωτοβουλιών για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 και την έξοδο από την Ε.Ε.

«Η βρετανική κυβέρνηση είναι απογοητευμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Η χώρα ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε ένα δημοψήφισμα που εγκρίθηκε με ενέργειες του Κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σεβασθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε στο βρετναικό κοινοβούλιο ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ.

«Η απόφαση αυτή εγείρει ένα σημαντικό και περίπλοκο νομικό ζήτημα και οφείλουμε να το εξετάσουμε προσεκτικά, πριν αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση η Βρετανική Κυβέρνηση έχει δηλώσει πρόθεση να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 ως τον ερχόμενο Μάρτιο. Τώρα τα πράγματα περιπλέκονται, θα χρειαστεί απόφαση του Κοινοβουλίου. Ως τότε τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Αρνούνται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση επί του θέματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μίνι ανασχηματισμός στην Τουρκία μέσα στη νύχτα - Ο Ερντογάν αντικατέστησε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών
Στο υπουργείο Εσωτερικών διορίστηκε ο Μουσταφά Τσιφτσί, ενώ υπουργός Δικαιοσύνης ο Ακίν Γκιουρλέκ, γενικός εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης που είχε πρωτοστατήσει στις διώξεις κατά του Εκρέμ Ιμάμογλου
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή και επιμένει ότι το Ιράν θέλει συμφωνία
Εξαπέλυσε αιχμές κατά των προκατόχων του, Μπαράκ Ομπάμα και Τζο Μπάιντεν, τους οποίους κατηγόρησε ότι με τη στάση τους απέναντι στην Τεχεράνη «δημιούργησαν ένα τέρας»
Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ συναντήθηκε με νεαρές αθλήτριες στη Σαουδική Αραβία και έδειξε τις ικανότητές του στο ποδόσφαιρο
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε έναν χώρο αστικής ανάπλασης στο Ριάντ, προτού συναντηθεί με αθλήτριες στο προπονητικό κέντρο ποδοσφαίρου, και κατόπιν παραστεί σε ένα τουρνουά e-sports
Πρίγκιπας Γουίλιαμ