Πολιτική

Επίσκεψη Ομπάμα: Τι ώρα φτάνει στην Ελλάδα – Όλα τα μέτρα ασφαλείας σε στεριά και θάλασσα

- Mail της πρεσβείας ενημερώνει ότι η άφιξη είναι γύρω στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας
- Σε φρούρια έχουν μετατραπεί το Προεδρικό και το Μαξίμου, ο Αστέρας αλλά και το Ζάππειο
- Εντολή στην αστυνομία για μηδενική ανοχή στα επεισόδια στις προγραμματισμένες διαδηλώσεις
- Δεν επιτρέπονται παρά σε συγκεκριμένα σημεία διαδηλώσεις και πορείες στην Αθήνα
- 4.500 αστυνομικοί επι ποδός - 500 άνδρες και γυναίκες των μυστικών υπηρεσιών
- Στην Αθήνα και το ελικόπτερο - μαμούθ αλλά και το Κτήνος
- Τι αναφέρει η πρόσκληση για το Σταύρος Νιάρχος - Ο έλεγχος θα είναι ανάλογος με αυτόν που γίνεται σε αεροδρόμια
- Απαγόρευση ακόμα και στην κυκλοφορία ή το αγκυροβόλιο πλοίων στην θαλάσσια περιοχή του Αστέρα Βουλιαγμένης

Ο αμερικανός πρόεδρος θα φτάσει στην Αθήνα νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με email από την αμερικανική πρεσβεία η εκτιμώμενη ώρα άφιξης είναι στις 10.50 γι’ αυτό τον λόγο έχουν ενημερωθεί οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την άφιξη να είναι από τις 07.00 το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως και να έχει το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο για δυο 24ωρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία δεν έχει δώσει συγκεκριμένους δρόμους που θα είναι κλειστοί και τονίζει ότι οι δρόμοι θα κλείνουν σταδιακά ανάλογα με τις ανάγκες μετακίνησης του Προέδρου Ομπάμα. Αυτό που έχει γίνει γνωστό και θα εκδοθεί και επίσημη ανακοίνωση είναι ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα απαγορευθούν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο κέντρο. Δεν φαίνεται να επηρεάζονται η απογευματινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ομόνοια και η συγκέντρωση από συλλογικότητες στο Πολυτεχνείο.

Εντολή για μηδενική ανοχή στα έκτροπα

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι εντολές που έχουν οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στα σημεία των προγραμματιμσμένων συγκεντρώσεων είναι να επιδείξουν μηδενική ανοχή στα έκτροπα. Που σημαίνει ότι με την πρώτη πέτρα που τυχόν θα πέσει να καταστείλουν άμεσα τους ταραξίες διαδηλωτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Κάνοντας λοιπόν μια νοητή διαδρομή χωρίς να ξέρουμε ακόμα την ώρα άφιξης, είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από την άφιξη του αμερικανού Προέδρου θα κλείσει η Αττική Οδός και όλη η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα είναι απαγορευτική μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ευτυχώς, η απόσταση από το Προεδρικό στο Μαξίμου δεν είναι ούτε μισό τσιγάρο δρόμος.

Σημαντικό είναι επίσης το που θα καταλύσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν τελικά μείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για όσους μένουν στα νότια Προάστια. Οι δρόμοι θα ανοιγοκλείνουν για πλάκα και τα νεύρα οδηγών και μη θα γίνονται “κρόσια”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το υπουργείο Ναυτιλίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύεται η κυκλοφορία και η αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Σύμφωνα με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού, δεν επιτρέπεται κατά το χρονικό διάστημα από την 14-11-2016 και ώρα 15:00 έως την 16-11-2016 και ώρα 14:00, η κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα :
(Α) φ=37ο48,498΄ λ=023ο45,171΄Α΄ (Άκρα Καβούρι)
(Β) φ=37ο48,742΄ Β, λ=023ο44,944΄ Α
(Γ) φ=37ο47,365΄ Β, λ=023ο45,891΄ Α
(Δ) φ=37ο47,830΄ Β, λ=023ο46,240΄ Α

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Όσο για την Τετάρτη, φημολογείται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα επισκεφθεί την Ακρόπολη, ενώ θα μιλήσει και στο  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το οποίο είναι ήδη αποκλεισμένο προκειμένου να είναι ελεγχόμενο. Κάντε λοιπόν νοητά την διαδρομή από το Μουσείο της Ακρόπολης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χωρίς να μεσολαβήσει κάποιο διάλειμμα και σκεφτείτε ότι η Συγγρού για παράδειγμα θα είναι ένας δρόμος αδιάβατος. Όπως και πολλοί από τους γύρω δρόμους.

Επίσης, αυστηρά μέτρα ασφαλείας υπάρχουν από σήμερα και στο Ζάππειο με την Αίγλη σιδερόφρακτη…

Ειδικές προσκλήσεις

Η πρόσκληση για την είσοδο στο Σταύρος Νιάρχος είναι ονομαστική και τα μέτρα ασφαλείας είναι κάτι παραπάνω από δρακόντεια. Όπως αναφέρεται, οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα προσωπικά αντικείμενα και δεν θα επιτραπούν: μεγάλες τσάντες/σακίδια, αιχμηρά αντικείμενα, ομπρέλες, υγρά, πανο ή πλακάτ. Οι φωτογραφικές μηχανές επιτρέπονται.

Επι δυο ημέρες, εκτός από τους 500 άνδρες των μυστικών υπηρεσιών πάνω από 4.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Κάθε σημείο από το οποίο θα περνάει ο Ομπάμα θα ελέγχεται συνεχώς από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών. Συμπληρωματικά στην εικόνα βάλτε και ελεύθερους σκοπευτές αλλά και ειδικές συσκευές απενεργοποίησης κινητών αλλά και βομβών.

Στην Αθήνα και το «Κτήνος»

Ήδη 300 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, βρίσκονται στην Αθήνα και 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε επιφυλακή.

Επίσης, όλα τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου ανάμεσά τους και το περίφημο «The Beast», όπως και ένα ελικόπτερο που ήταν αποσυναρμολογημένο κατά την μεταφορά του μέσα στο μεταγωγικό C-17 που το μετέφερε και στην συνέχεια  συναρμολογήθηκε μέσα σε ένα υπόστεγο του αεροδρομίου. Επίσης στην Αθήνα έφτασε και στρατιωτικός εξοπλισμός, ακόμη και βυτιοφόρο με καύσιμα, καθώς για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται ανεφοδιασμός των οχημάτων του προέδρου από αλλού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7