Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Διχαστικός ο λόγος Ιερώνυμου – Εδώ και τώρα χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους

"Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αφελληνισμού, δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες κουβέντες" αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς με αφορμή τη συνέντευξη Ιερώνυμου.

«Η χθεσινή συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αναδεικνύει για άλλη μία φορά σημαντικά θέματα για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αφελληνισμού, δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες κουβέντες και ένας διχαστικός λόγος από τον επίσημο θεσμικό εκπρόσωπο της Εκκλησίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.

«Η ανέγερση τζαμιού, δεν είναι δυνατόν να αναβληθεί. Το κράτος έχει την υποχρέωση να διευκολύνει την δυνατότητα άσκησης των θρησκευτικών ελευθεριών» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ακόμη ότι «απαιτείται εδώ και τώρα χωρισμός των σχέσεων εκκλησίας – κράτους. Είναι μια προοδευτική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας».

«Και επειδή αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος τι σημαίνει χωρισμός, οι προτάσεις μας που συνοδεύουν τον επανακαθορισμό των σχέσεων μεταξύ άλλων είναι: το μάθημα των θρησκευτικών να καθορίζεται από το κράτος και να μετατραπεί από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, οι ιερωμένοι να σταματήσουν να είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι μισθοδοτούμενοι από το κράτος, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου κ.ά.» σημειώνει.

«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν προχωρούν ούτε στο πεδίο αυτών των βασικών αλλαγών που δεν έχουν καμία σχέση με τα μνημόνια και είναι διαχρονικές θέσεις της Αριστεράς. Η επιβεβαίωση δε της τοποθέτησης του συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση εάν δεν συμφωνήσει και του το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται την χώρα μας ως ένα θεοκρατικό καθεστώς και όχι ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα, και προσθέτει βάλλοντας κατά του κ. Τσίπρα:

«Σε αυτή την κατάσταση δυστυχώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος μεταξύ των “συντρόφων του” Φίλη και Καμμένου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με φόντο την απεργία πείνας Ρούτσι: «Παραμένει αρπακτικό του ανθρώπινου πόνου», «γελοίο πρόσωπο»
Αφορμή της διαμάχης η υπόθεση του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι, ο οποίος ζητά την εκταφή του γιου του που σκοτώθηκε στα Τέμπη, αλλά και τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στο βήμα της Βουλής
21
Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα σε ερώτηση Έλληνα φοιτητή στη Σορβόννη - «Πρέπει να αφουγκραστώ το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία»
«Όσο για το πώς μπορεί να επέλθει πολιτική αλλαγή αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε μέσα από την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είτε από ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος»
Ο Αλέξης Τσίπρας 137
«Δημιουργείται σωματείο γυναικών που υπέστησαν bullying από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου» - Τι αποκαλύπτει πρώην υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας
«Το πρωί αγκαλιάζει χαροκαμένες μάνες για τις κάμερες και το βράδυ χορεύει στα γλέντια με τα ίδια ρούχα. Φοράει μάσκα. Είναι συστημική», ανέφερε η Όλγα Δάλλα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 11
Άδωνις Γεωργιάδης κατά γιατρών Πάνου Ρούτσι: Κινδυνεύει η ζωή του και παίζουν παιχνίδια
«Έχουμε το πρωτοφανές περιστατικό ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας, χωρίς να έχουν το νόμιμο δικαίωμα, εξέδωσαν ανακοίνωση εκπροσωπόντας το ΕΣΥ, ενώ δεν το εκπροσωπούν», ανέφερε ο Γεωργιάδης
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην διημερίδα του υπουργείου
43