Κόσμος

Χάκαραν το Twitter στενού συνεργάτη της Κλίντον: “Άλλαξα ομάδα. Ψηφίστε Τραμπ”

Ο λογαριασμός στο Twitter του Τζον Ποντέστα, προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, έγινε στόχος επίθεσης από χάκερς, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο εκπρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον.

Χθες, τη στιγμή που το αεροσκάφος της Κλίντον προσγειωνόταν στο Λας Βέγκας, ο Ποντέστα φαινόταν να έχει στείλει το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter: “Έχω αλλάξει ομάδα. Ψηφίστε τον Τραμπ 2016.”

Το παραπάνω μήνυμα αναγνωρίστηκε αμέσως ως προϊόν υποκλοπής. Οι δεσμοί του Ποντέστα με την οικογένεια Κλίντον πηγαίνουν πίσω χρονικά στην πρώτη προεδρική θητεία του Μπιλ Κλίντον.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο λογαριασμός του Τζον στο Twitter έγινε στόχος επίθεσης. Αυτό εξηγεί το μήνυμα. Εργαζόμαστε για να διορθώσουμε το πρόβλημα,” δηλώνει ο Νικ Μέριλ που είναι υπεύθυνος Τύπου για τις επισκέψεις που πραγματοποιεί η Χίλαρι Κλίντον.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, έχει ενημερώσει για την επίθεση τους υπεύθυνους του Twitter και ότι εργάζονται από κοινού προκειμένου να βελτιώσουν το επίπεδο ασφάλειας του λογαριασμού που έχει ο Ποντέστα.

Ο Μέριλ δεν επιβεβαίωσε ή αρνήθηκε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες για την επίθεση αυτή, έχει ενημερωθεί το FBI, σύμφωνα με το CNN.

Της επίθεσης αυτής είχε προηγηθεί κακόβουλη ενέργεια στο λογαριασμό ηλεκτρονικών μηνυμάτων του Ποντέστα, για την οποία σύμφωνα με τον ίδιο, επικοινώνησε μαζί του το FBI, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ συνεργάζεται μαζί τους προκειμένου να διαχειριστεί το ζήτημα που έχει προκύψει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: «Βαθιά θλίψη» από τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο στην 80ή επέτειο της παράδοσης – Αντιδράσεις από τη Κίνα και Νότια Κορέα
Η τελετή μνήμης για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναζωπυρώνει τις εντάσεις με την Κίνα και τη Νότια Κορέα, λόγω των αμφιλεγόμενων επισκέψεων Ιαπώνων αξιωματούχων στο ιερό Γιασουκούνι
Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο