Πολιτική

Ο Χάρης Θεοχάρης παίρνει αποστάσεις από το κόμμα που… ίδρυσε!

Αποστάσεις από τη Δημοκρατική Ευθύνη, το κόμμα που ίδρυσε το καλοκαίρι μαζί με τον Αλέκο Παπαδόπουλο παίρνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δηλώνει ότι υπήρχαν δύο απόψεις ως προς την πορεία του κινήματος (της Δημοκρατικής Ευθύνης), η μια «ήθελε την απόλυτη καθαρότητα, δηλαδή καμιά συζήτηση με πρόσωπα και φορείς από το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό» και η δεύτερη που έλεγε «ότι όταν το αίτημα από παντού είναι να δούμε πώς θα φέρουμε τη σύνθεση ώστε να δημιουργηθεί ένας μεταρρυθμιστικός πόλος αλλαγής, δεν μπορεί να κινούμαστε σε παλαιοκομματικές λογικές αποκλεισμού δυνάμεων, στη λογική του “εμείς, εμείς οι μόνοι συνεπείς”».

Σε ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με την ΝΔ υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθεί το Κέντρο «γιατί πραγματικά φέρνει μια διαφορετική λογική μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ σε πάρα πολλούς τομείς».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής σημειώνει ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί επιτέλους» και προσθέτει «δυστυχώς παρακολουθούμε μια διαδικασία κατά την οποία η συνεχής προσφυγή στις κάλπες έχει αντικαταστήσει την ουσιαστική διακυβέρνηση που αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας», ενώ δεν θεωρεί ότι μια οικουμενική κυβέρνηση θα έλυνε το πρόβλημα της χώρας.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Θεοχάρης τονίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αν θέλει να έχει σύμμαχο το ΔΝΤ για μια ουσιαστική, βιώσιμη και μόνιμη διευθέτηση του χρέους, θα πρέπει να αποδεχτεί -φυσικά και μετά από κάποια διαπραγμάτευση- τις βαθιές τομές που ζητάει ώστε να μπορέσει η χώρα μας να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της» και εκτιμά ότι «πριν τις γαλλικές και τις γερμανικές εκλογές τα περιθώρια σε πολιτικό επίπεδο για μια ουσιαστική και μόνιμη διευθέτηση του χρέους είναι ελάχιστα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επαφές Μητσοτάκη στην Ινδία με OpenAI, Mistral, ElevenLabs και Microsoft για εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης: Στο επίκεντρο το gov.gr
Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο του AI Impact Summit 2026 εξετάστηκαν συνεργασίες για αναβάθμιση υπηρεσιών του κράτους και καλύτερη προσβασιμότητα (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ), εφαρμογές σε υγεία, παιδεία, πολιτική προστασία και Δικαιοσύνη
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ έπαιζε τα ρέστα της με τον πειθαρχικό έλεγχο σε μέλος μας γιατί ερχόταν τσουνάμι για επιφανές «γαλάζιο» στέλεχος
Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει εκ νέου τους τόνους για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνδέοντας τις πρόσφατες διαρροές και τα non paper της κυβέρνησης με...
ΟΠΕΚΕΠΕ
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Μαρινάκη: «Είμαστε στην όχθη της σοβαρότητας ενώ η κυβέρνηση δίπλα σε Τσίπρα και Καμμένο, στη “σκοτεινή” της καταπάτησης των θεσμών»
Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε στις αιχμές του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «μετάλλαξης», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη» και «τοξικότητα»
ΠΑΣΟΚ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας: «Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα – Η βία δεν είναι νόμιμο δικαίωμα»
Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έγινε μία σύλληψη από τις αρχές, όμως δεν κατέθεσε μήνυση κατά του γιατρού που του επιτέθηκε
Νικαια επεισόδια 235
Νίκος Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΑ: «Ποια η ευθύνη Μητσοτάκη και κυβέρνησης όταν στα μισά υπουργεία υπάρχουν δικογραφίες;»
Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκρουσε τον συμψηφισμό, περιέγραψε τη γραμμή «αναστολή–έλεγχος–διαγραφή» για στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που συνδέονται με σκάνδαλα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή στη διαφθορά
Νίκος Ανδρουλάκης
Μαρινάκης για κόντρα Γεωργιάδη και Κωνσταντοπούλου: Ο υπουργός Υγείας είχε δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στους ελέγχους για τα «μαϊμού επιδόματα» του ΟΠΕΚΑ και στη στάση του ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε αναφορές στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία και στις φωτογραφίες των 200 εκτελεσθέντων της Καισαριανής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα