Πολιτική

Κατρούγκαλος για ΕΚΑΣ: Κακό ότι κόβεται αλλά δεν το ψηφίσαμε μόνο εμείς…

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος αναφερόμενος στο ψαλίδι του ΕΚΑΣ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να σώσει το ΕΚΑΣ στον αναγκαστικό συμβιβασμό που έκανε τον περασμένο Ιούλιο και ότι είναι κακό ότι κόβεται αλλά επιχείρησε να μεταθέσει μέρος των ευθυνών και στην αντιπολίτευση.

«Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ ψηφίστηκε και με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Εμείς αυτό το είχαμε ως δεδομένο», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντικατέστησε το ΕΚΑΣ με την εθνική σύνταξη, που, όπως είπε ο υπουργός «καλύπτει αποτελεσματικότερα την ανάγκη να προστατευτούν οι συνταξιούχοι από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «Είναι αλήθεια ότι η εθνική σύνταξη θα αρχίσει να αφορά αυτούς που παίρνουν σήμερα το ΕΚΑΣ μετά το 2018. Τότε θα γίνει ο επανυπολογισμός των δικών τους συντάξεων».

Πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να δώσουμε ισοδύναμα σε αυτούς που χάνουν το ΕΚΑΣ και βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Το πρώτο μέτρο που πήραμε ήδη είναι ότι εξασφαλίσαμε πως αυτοί που θα πάψουν να είναι δικαιούχοι να παίρνουν τα φάρμακά τους με χαμηλή φαρμακευτική δαπάνη. Το ΕΚΑΣ είχε αποκλειστικά ως στόχευση την φτώχεια των ηλικιωμένων. Αν δείτε ομως τα στατιστικά μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας δεν αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι αλλά οι άνεργοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Σαρωτικές αλλαγές στο Σύνταγμα προτείνει ο Ανδρουλάκης – Τα 21 άρθρα που μπαίνουν στο τραπέζι
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προτείνει σειρά αλλαγών στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και της επέκτασης των αξιοκρατικών διαδικασιών παντού, καθώς και σε εκείνη της «φραγής» εξουσιών στο Μέγαρο Μαξίμου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
«Καμπανάκι» στη ΝΔ μετά τις δημοσκοπήσεις: Η «δύσκολη» αυτοδυναμία, το σενάριο για κάλπες τέλη Σεπτέμβρη και ο παράγοντας Τσίπρας – Καρυστιανού
Καταλύτης θα είναι η πορεία του τουρισμού, οι επιδόσεις της οικονομίας, τα νέα μέτρα στήριξης, ενώ όλοι απεύχονται το «μαύρο» σενάριο η χώρα να βρεθεί το καλοκαίρι αντιμέτωπη με μεγάλες πυρκαγιές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ 15
Σενάρια για εκλογές τον Σεπτέμβριο: Οι πέντε προϋποθέσεις και ο παράγοντας των δικογραφιών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοράη, μια αναμέτρηση το φθινόπωρο θα μπορούσε να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση ενώ τα νέα πολιτικά σχήματα δεν θα έχουν ακόμη προλάβει να οργανωθούν
Εκλογές