Κόσμος

Φονικές πλημμύρες στην Ινδονησία, 43 νεκροί και 19 αγνοούμενοι

Τους 43 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που έχουν πλήξει την κεντρική Ιάβα στη δυτική Ινδονησία τις τελευταίες μέρες. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι αγνοούνται σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας διαχείρισης εθνικών καταστροφών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ξανάρχισαν το πρωί της Δευτέρας (20.06.2016), με τη συμμετοχή εκατοντάδων διασωστών. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου στο πρακτορείο Xinhua “στόχος της σημερινής επιχείρησης είναι να βρούμε τα πτώματα και να ψάξουμε για άλλους πληγέντες”.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις. Αρχικά, η υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Περισσότερο έχουν πληγεί οι περιφέρειες Πουρουορέτζο, Μπανιαρνεγκάρα και Κεμπούμεν, στις οποίες καταγράφηκαν και τα περισσότερα θύματα, είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, ο Σουτόπο Πούρουο Νουγκρόχο.

Από τις κατολισθήσεις καταστράφηκαν δρόμοι και δυσχεραίνεται η πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές, πρόσθεσε ο Σουτόπο.

Η Ινδονησία πλήττεται συχνά από πλημμύρες και κατολισθήσεις λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, EPA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μανσούρ Γιαβάς: Έρευνα σε βάρος του δημάρχου της Άγκυρας - Στήριξε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης
Η τουρκική αντιπολίτευση βρίσκεται υπό πίεση μετά τη σύλληψη και προσωρινή κράτηση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης αλλά και του υπεύθυνου για την Άγκυρα του μεγαλύτερου κόμματος της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης
Ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς