Κόσμος

Προσφυγή μεταναστών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να ακυρωθεί η συμφωνία Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δύο μετανάστες κατέθεσαν ξεχωριστές προσφυγές τον Απρίλιο στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητώντας να ακυρωθεί η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, είναι η πρώτη φορά που μετανάστες προσφεύγουν κατά της συμφωνίας ωστόσο, πιθανότατα το δικαστήριο θα απορρίψει το αίτημα ως απαράδεκτο.

Οι δύο μετανάστες, ένας Πακιστανός και ένας Αφγανός, “φιλοξενούνται επί του παρόντος σε προσφυγικούς καταυλίσμούς στην Ελλάδα”. Κατέθεσαν τις προσφυγές τους στις 22 Απριλίου 2016, ωστόσο τα νομικά επιχειρήματα που προβάλλουν δεν έχουν γίνει γνωστά.

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει ως στόχο να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά επιτρέπει να στέλνονται πίσω στην Τουρκία οι μετανάστες –συμπεριλαμβανομένων και των Σύρων αιτούντων άσυλο– που έφτασαν στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου. Σε αντάλλαγμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχτηκε να χορηγήσει 6 δισεκατομμύρια ευρώ στην Άγκυρα και δεσμεύτηκε, για κάθε Σύρο που στέλνεται πίσω να παραλαμβάνει κάποιον άλλον απευθείας από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν προσκαλεί τους ηγέτες του Αραβικού Συνδέσμου για την πρώτη ρωσοαραβική Σύνοδο Κορυφής τον Οκτώβριο
«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η συνάντηση θα βοηθήσει στην εξεύρεση τρόπων για τη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή»
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν