Κόσμος

Σοκ στη Γερμανία! Νοσοκόμος “άγγελος του θανάτου” σκότωσε δεκάδες ασθενείς

Μέχρι και 30 ασθενείς ενδέχεται να δολοφόνησε ο Niels H που καταδικάστηκε για δύο δολοφονίες.

Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν ότι ο νοσοκόμος που καταδικάστηκε για 2 δολοφονίες μπορεί να έχει σκοτώσει δεκάδες άλλους ασθενείς. Ο νοσοκόμος είχε αρχικά καταδικαστεί για 7 χρόνια και 6 μήνες για απόπειρα δολοφονίας το 2008 αλλά καταδικάστηκε για δύο φόνους τον Φεβρουάριο του 2015.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα γύρω από τον θάνατο 200 ανθρώπων και έκαναν 99 εκταφές από τον χώρο όπου είχαν ταφεί στο νοσοκομείο Delmenhorst. Βρέθηκε από τις τοξικολογικές εξετάσεις ότι 30 περίπου εξ αυτών είχαν κατάλοιπα φαρμάκων που δεν χρειάζονταν, συμπεριλαμβανομένης και θανατηφόρας ποσότητας καλίου. Ανάλογες έρευνες γίνονται και για ασθενείς που ενταφιάστηκαν στον ειδικό χώρο του νοσοκομείου Oldenburg.

“Δεν μπορούμε να πούμε πόσοι από τους ασθενείς στο Oldenburg ήταν θύματα”, σημείωσε η εισαγγελέας Daniela Schiereck-Bohlmann. Στο στόχαστρο των αρχών θα βρεθούν και οι διευθυντές στα δύο νοσοκομεία.

Ο Niels H είχε ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις του στο δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2015, παραδεχόμενος πως χορήγησε περιττά φάρμακα σε ασθενείς προκαλώντας τους καρδιακή ανακοπή. για να τους επαναφέρει στη ζωή και να κερδίσει τον έπαινο. Έκανε ένεση σε τουλάχιστον 90 ασθενείς, 30 εκ των οποίων πέθαναν.

Πηγή: Ibtimes

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικές εικόνες από τη μαζική επιστροφή των κατοίκων του Λιβάνου στα σπίτια τους μετά την εκεχειρία με το Ισραήλ
Παράλληλα η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι μαχητές της κρατούν «το δάχτυλο στη σκανδάλη» σε περίπτωση παραβίασης από το Ισραήλ της εκεχειρίας των 10 ημερών
λίβανος
Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα: Δεν μπορώ να αναφερθώ στα ζητήματα Ελλάδας – Τουρκίας γιατί θα μου απαγορεύσουν να ξαναπάω στη Μύκονο
«Από τη σκοπιά του αφεντικού μου, η ένταξη στο πρόγραμμα F-35 δεν αποτελεί πρόβλημα. Η Ελλάδα διαθέτει S-300 και F-35» είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης
Τομ Μπάρακ 11