Κόσμος

Το πρώτο… αίμα του Brexit! Εγκαταλείπει τη Βρετανία η Airbus;

Προβληματισμό σχετικά με το μέλλον του Ομίλου Airbus στην Μ. Βρετανία εκφράζει ο επικεφαλής της εταρείας, που δηλώνει έκπληκτος από την ψήφο των Βρετανών.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκού τμήματος του Ομίλου Airbus, δήλωσε πως η απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων να αποχωρήσουν από την ΕΕ ήταν έκπληξη για την Βρετανία, όμως ελπίζει πως η χώρα θα παραμείνει ανταγωνιστική.
“Ο κόσμος δεν θα παραμείνει αδρανής, ούτε η Ευρώπη” τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Τομ Έντερς, σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

“Ελπίζω το διαζύγιο να προχωρήσει με προτεραιότητα την ελαχιστοποίηση της οικονομικής ζημιάς σε όσους επηρεάζονται από το Brexit. Η Βρετανία θα υποφέρει όμως είμαι σίγουρος ότι θα επικεντρωθεί ακόμα περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της σε σχέση με την ΕΕ αλλά και ολόκληρο τον κόσμο”.
Η Airbus που ιδρύθηκε το 1970 δραστηριοποιείται στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Γερμανία και την Ισπανία ενώ κομμάτι της παραγωγής της βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία όπου ο Όμιλος απασχολεί 15 χιλιάδες ανθρώπους.

Με τις βασικές αποφάσεις για τις επενδύσεις της εταιρείας να είναι προειλημμένες για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια, η Airbus τονίζει ότι η δραστηριότητά της στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να επηρεαστεί άμεσα, όμως προειδοποιεί ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει μακροπρόθεσμα.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος ήταν και από τα πρώτα γνωστά ονόματα που πήραν θέση υπέρ της παραμονής “φυσικά θα ξαναδούμε την στρατηγική επενδύσεών μας στη Μεγάλη Βρετανία, όπως θα το κάνει και ο καθένας”.

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίβανος: Δύο νεκροί σε αεροπορικό πλήγμα – Το Ισραήλ δηλώνει ότι σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ανώτατου στελέχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, παρά την εκεχειρία που ισχύει από τον Νοέμβριο του 2024. Το σιιτικό κίνημα επιβεβαίωσε την απώλεια ενός από τα τοπικά του μέλη
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο
Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο για το ειρηνευτικό σχέδιο στη Γάζα
Αντιπροσωπείες και των δύο πλευρών συναντήθηκαν στο Σαρμ ελ Σέιχ για να συζητήσουν μια σταδιακή κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων, υπό τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα
Σουηδία: Εφετείο μείωσε την ποινή του Ράσμους Παλουντάν – Είχε κάψει δημόσια το Κοράνι
Ο ακροδεξιός ακτιβιστής Ράσμους Παλουντάν, που είχε καταδικαστεί το 2022 για υποκίνηση μίσους, είδε την ποινή φυλάκισής του να αναστέλλεται μετά από απόφαση εφετείου στη Σουηδία
Ο ακροδεξιός ακτιβιστής Ράσμους Παλούνταν 1
Τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης προτείνουν οι οικογένειες των ομήρων της Χαμάς: «Μας έφερε φως στις πιο σκοτεινές στιγμές μας»
«Για πρώτη φορά μετά από μήνες, ελπίζουμε ότι ο εφιάλτης μας θα τελειώσει επιτέλους χάρη στον Αμερικανό πρόεδρο» τονίζουν σε επιστολή προς την Επιτροπή Νόμπελ
Διαδηλωτές ζητούν από τον Τραμπ να πετύχει συμφωνία με την Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
Το ανώτατο αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Γκισλέιν Μάξγουελ στην υπόθεση του σεξουαλικού «αρπακτικού» Τζέφρι Επστάιν
Η Μάξγουελ εκτίει ποινή 20 ετών για «συνδρομή και συμμετοχή στην εμπορία ανηλίκων κοριτσιών» με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση
Γκισλέιν Μάξγουελ