Κόσμος

Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας οι Γερμανοί

Το 58% των Γερμανών επιθυμεί η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Στη δημοσκόπηση, μόλις το 8% τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την EE, ενώ ποσοστό 30% δηλώνει αδιάφορο για την έκβαση του δημοψηφίσματος της Πέμπτης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εμποδίσει μια ανατροπή της ολοκλήρωσης εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής της στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε πολλές γερμανικές εφημερίδες.

“Αν οι Βρετανοί επιλέξουν την αποχώρηση από την ΕΕ, τότε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σαν να μη συνέβη τίποτα, με 28 πλην 1 μέλη την επόμενη ημέρα” είπε ο Σταϊνμάιερ.

Ένα ενδεχόμενο Brexit θα ζημίωνε σοβαρά το ευρωπαϊκό σχέδιο και τα υπόλοιπα μέλη θα όφειλαν να κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν μια αντιστροφή της διαδικασίας ολοκλήρωσης, τόνισε. “Εμείς στην Ευρώπη φέρουμε από κοινού την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε στον εθνικισμό των μεμονωμένων κρατών”, συνέχισε.

Οι προεκλογικές εκστρατείες για το δημοψήφισμα ξανάρχισαν την Κυριακή, μετά από τριήμερη διακοπή λόγω της δολοφονίας της βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ από έναν άνδρα που δήλωσε στο δικαστήριο ότι το όνομά του είναι “Θάνατος στους προδότες, ελευθερία στη Βρετανία”.

Τρεις δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η εκστρατεία υπέρ της παραμονής ανέκτησε κάποιο έδαφος τις τελευταίες ημέρες αν και η γενική εικόνα παρουσιάζει ένα διχασμένο εκλογικό σώμα.

Αυτές οι δηλώσεις του Σταϊνμάιερ ακολουθούν την έκκληση που απηύθυνε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος επισήμανε ότι καμία χώρα στην Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γαλλία: 5 τραυματίες από την επίθεση με αυτοκίνητο στο νησί Ολερόν – Οι αρχές εξετάζουν ψυχιατρικά κίνητρα
Ένας άνδρας παρέσυρε σκόπιμα πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» τη στιγμή της σύλληψής του – Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο ψυχικής διαταραχής
Το καμένο αυτοκίνητο του άνδρα που χτύπησε πεζούς στο νησί Ολέρον στη Γαλλία
Μεξικό: Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στη μέση του δρόμου η πρόεδρος Σέινμπαουμ – Συνελήφθη ο δράστης
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ έπεσε θύμα απρεπούς και σεξουαλικής παρενόχλησης ενώ χαιρετούσε το πλήθος στο ιστορικό κέντρο της Πόλης του Μεξικού
Το βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να επιτίθεται σεξουαλικά στην πρόεδρο του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Ο Χουάν Κάρλος για όλους και για όλα στο βιβλίο του «Reconciliation»: «Ο γιος μου Φελίπε μού γύρισε την πλάτη – Η Σοφία είναι αναντικατάστατη»
Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας δηλώνει μετανιωμένος στα απομνημονεύματά του για τις ερωμένες του και το δώρο των 100 εκατ. από τη Σαουδική Αραβία και ονειρεύεται να επιστρέψει στην Ισπανία
Τα απομνημονεύματα του Χουάν Κάρλος