Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Κέρι για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο υπουργοί προέτρεψαν τις αντιμαχόμενες δυνάμεις στον συριακό πόλεμο να επιτηρούν την εφαρμογή της εκεχειρίας, γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ πρόσθεσε σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η τηλεφωνική αυτή επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία των ΗΠΑ κι ότι οι Λαβρόφ και Κέρι συμφώνησαν επίσης στα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουν η Μόσχα και η Ουάσιγκτον ως μέλη της Ομάδας Υποστήριξης για τη Συρία.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης την κρίση στην Ουκρανία και την ένταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Την ίδια ώρα, ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ και τη Ρωσία να καταβάλουν προσπάθειες για να τεθεί εκ νέου σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός κι ενώ οι εχθροπραξίες έχουν αναζωπυρωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ο Στάφαν ντε Μιστούρα εξέδωσε μια ανακοίνωση σήμερα αφού συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι και τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Ζουμπέιρ στη Γενεύη και προτού ταξιδέψει για τη Μόσχα όπου θα έχει συνομιλίες αύριο με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στην πολιτική διαδικασία εκτός και αν δούμε επειγόντως απτά οφέλη στο πεδίο για τον συριακό λαό» τονίζεται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο οι καταγγελίες σ βάρος του Χούλιο Ιγκλέσιας για σεξουαλική επίθεση - Η ισπανική δικαιοσύνη «δεν έχει δικαιοδοσία» περαιτέρω έρευνας
Η εισαγγελία έκρινε ότι δεν έχει δικαιοδοσία για να ερευνήσει γεγονότα που φέρονται να συνέβησαν στην Μπαχάμες και τη Δομινικανή Δημοκρατία
Χούλιο Ιγκλέσιας
Στάρμερ κατά Τραμπ: Αποκρουστικές οι δηλώσεις για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν
Ο Αμερικανός πρόεδρος προκάλεσε οργή στους Βρετανούς βουλευτές και βετεράνους με τον ισχυρισμό του ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ έμειναν μακριά από τη γραμμή του μετώπου στο Αφγανιστάν
Κιρ Στάρμερ και Ντόναλντ Τραμπ