Κόσμος

Άγριο ξύλο στην τουρκική βουλή! ΒΙΝΤΕΟ

Κλωτσιές, γροθιές, νερό και άγριο ξύλο. Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας αλλά οι λέξεις αυτές περιγράφουν όλα όσα έγιναν την Δευτέρα (02/05) σε επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου μεταξύ βουλευτών.

Η επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου ενέκρινε αργά χθες το βράδυ ένα νομοσχέδιο που στερεί από βουλευτές την ασυλία τους από διώξεις, ανοίγοντας τον δρόμο για νομοθεσία για την οποία μέλη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι έχει σχεδιαστεί για να πλήξει τους ίδιους και να καταστείλει τη διαφωνία.

Μερικές ώρες νωρίτερα, όταν η επιτροπή συζητούσε το νομοσχέδιο, σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP και του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Οι βουλευτές αντάλλαξαν κλωτσιές και γροθιές και πέταξαν νερό ο ένας στον άλλο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, με αποτέλεσμα τα μέλη του HDP να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια τα τρία άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα ενέκριναν το νομοσχέδιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Η ολομέλεια του κοινοβουλίου θα συζητήσει τώρα και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει την άρση της ασυλίας βουλευτών που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή δικαστικές έρευνες.
Ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδρυτής του AKP, έχει ζητήσει να ασκηθούν διώξεις σε βάρος μελών του HDP, κατηγορώντας τα ότι αποτελούν προέκταση της εκτός νόμου ανταρτικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Οι τούρκοι βουλευτές χαίρουν ασυλίας στη διάρκεια της θητείας τους. Η αστυνομία μπορεί να καταθέτει “φακέλους” σε βάρος πολιτικών, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν στην έναρξη μιας νομικής διαδικασίας μόλις οι κατηγορούμενοι παύσουν να είναι μέλη του κοινοβουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς στην Ινδία - Προσπαθούν να τον εντοπίσουν οι αρχές
Έντρομοι χωρικοί έχουν εγκαταλείψει τα αγροκτήματά τους και κλείνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το σκοτάδι γιατί φοβούνται ότι θα εμφανιστεί ο ελέφαντας
ελέφαντας
Αιματοκύλισμα στο Ιράν: Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς διαδηλωτές – Η εισαγγελία απειλεί τους «ταραξίες» με θανατική ποινή
Η εξέγερση εξαπλώνεται σε μεγάλες πόλεις, το διαδίκτυο παραμένει μπλοκαρισμένο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για πρωτοφανές μακελειό
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη του Ιράν
Μεθυσμένη γυναίκα προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Μαρόκο - Έβρισε και προσπάθησε να χτυπήσει επιβάτη
Η επιβάτιδα συνελήφθη από τις τοπικές αρχές, ενώ η αεροπορική εταιρεία δέχθηκε κριτική για την αδυναμία της να εντοπίσει έγκαιρα την επικίνδυνη κατάσταση
μεθυσμένη στο αεροπλάνο