Πολιτική

Βούτσης: Δεν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση για τον Ανδρέα

Χωρίς ομιλία Αλέξη Τσίπρα τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σε εκκρεμότητα για το εάν θα διεξαχθεί επετειακή εκδήλωση στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτό θα το αποφασίσει η Δ.τ.Π.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επίσης, θέλησε να αποσαφηνίσει τις πολιτικές διενέξεις που έχουν προκύψει σχετικά με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό να οργανώσει έκθεση για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ανέφερε πως η επίσημη έναρξη της έκθεση έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 23 Ιουνίου από τον γενικό γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής κ. Παύλο Σούρλα και «όχι όπως έχει γραφτεί από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο άλλωστε δεν ήταν ούτε στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ούτε είχε ενημερωθεί σχετικά με την έκθεση αυτή».

Το άλλο θέμα, που υπάρχει ακόμα «ανοικτό» όπως είπε ο κ. Νίκος Βούτσης είναι ότι «η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την έκθεση αυτή έχει ζητήσει με επιστολή της να πραγματοποιηθεί και μια ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια αφιερωμένη στον πολιτικό Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτό όμως- σημείωσε- είναι κάτι που θα το αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και σε κάθε περίπτωση δεν συνδέεται με την έκθεση καθ΄ευατή του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, η Βουλή των Ελλήνων έχει και στο παρελθόν το 1998 οργανώσει στην Ολομέλεια ανάλογες ειδικές συνεδριάσεις τόσο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή όσο και για τον Ανδρέα Παπανδρέου υπό το χαρακτήρα πολιτικού μνημοσύνου».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την οργάνωση της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τόνισε ότι για αυτή εργάζεται μια επιστημονική ομάδα. Ζητήθηκε από την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Φώφη Γεννηματά να υπάρχει η συμβολή του κόμματος της στην προετοιμασία της και έχει υπάρξει ανταπόκριση και συνεργασία. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πάντως εξέφρασε την απόψη ότι σε τέτοιες ιστορικές εκθέσεις πρωταρχικό ρόλο πρέπει να έχει η επιστημονική προσέγγιση και όχι οι απόψεις των πολιτικών φορέων και των κομμάτων. Τα κόμματα, έχουν την δυνατότητα να κάνουν τις δικές τους πολιτικές προσεγγίσεις για τους ιδρυτές και πολιτικούς τους, όπως άλλωστε κατά καιρούς τις πραγματοποιούν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ έπαιζε τα ρέστα της με τον πειθαρχικό έλεγχο σε μέλος μας γιατί ερχόταν τσουνάμι για επιφανές «γαλάζιο» στέλεχος
Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει εκ νέου τους τόνους για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνδέοντας τις πρόσφατες διαρροές και τα non paper της κυβέρνησης με...
ΟΠΕΚΕΠΕ
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Μαρινάκη: «Είμαστε στην όχθη της σοβαρότητας ενώ η κυβέρνηση δίπλα σε Τσίπρα και Καμμένο, στη “σκοτεινή” της καταπάτησης των θεσμών»
Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε στις αιχμές του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «μετάλλαξης», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη» και «τοξικότητα»
ΠΑΣΟΚ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας: «Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα – Η βία δεν είναι νόμιμο δικαίωμα»
Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έγινε μία σύλληψη από τις αρχές, όμως δεν κατέθεσε μήνυση κατά του γιατρού που του επιτέθηκε
Νικαια επεισόδια 203
Νίκος Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΑ: «Ποια η ευθύνη Μητσοτάκη και κυβέρνησης όταν στα μισά υπουργεία υπάρχουν δικογραφίες;»
Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκρουσε τον συμψηφισμό, περιέγραψε τη γραμμή «αναστολή–έλεγχος–διαγραφή» για στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που συνδέονται με σκάνδαλα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή στη διαφθορά
Νίκος Ανδρουλάκης
Μαρινάκης για κόντρα Γεωργιάδη και Κωνσταντοπούλου: Ο υπουργός Υγείας είχε δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στους ελέγχους για τα «μαϊμού επιδόματα» του ΟΠΕΚΑ και στη στάση του ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε αναφορές στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία και στις φωτογραφίες των 200 εκτελεσθέντων της Καισαριανής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 55 λεπτά