Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Reuters: Φοβούνται το καλοκαίρι και πάνε τα νέα προαπαιτούμενα για τον Σεπτέμβριο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους που αναφέρουν πως η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της πλησιάζουν προς μία συμφωνία σχετικά με ένα πακέτο επιπλέον μέτρων που απαιτούνται από την Αθήνα ώστε να λάβει τα κεφάλαια διάσωσης.

Αθήνα και δανειστές έχουν ήδη συμφωνήσει σχετικά με το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων για την εκταμίευσης της δόσης, ωστόσο έχουν αφήσει κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν πριν η Αθήνα πάρει τα 10,3 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο.

Κυβερνητικός Αξιωματούχος: “Κοντά σε συμφωνία”

“Είναι θέμα κοινοβουλευτικής αξιοπρέπειας. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους βουλευτές να ψηφίσουν για τα ίδια ζητήματα ξανά και ξανά” αναφέρει στο Reuters ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

Για να συνεχίσει: “Κάποιες από τις δράσεις που απαιτούνται, επιδεινώνουν επίσης το αντίκτυπο των μέτρων που έχουν ήδη υιοθετηθεί και πλήττουν περαιτέρω ευαίσθητες ομάδες”.

Ορισμένα από τα εκκρεμή ζητήματα θα αναβληθούν για το Σεπτέμβριο με σκοπό να βρεθεί διέξοδος, αναφέρει ακόμη ο συγκεκριμένος αξιωματούχος στο Reuters, που σπεύδει να διευκρινίσει: “Είμαστε κοντά σε συμφωνία”.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ακόμη πως οι πιστωτές εξετάζουν τα θέματα που έχει θέσει η ελληνική πλευρά, ενώ άλλη πηγή από την πλευρά των δανειστών δήλωσε πως τα εκκρεμή ζητήματα δεν “απειλούν” την επίτευξη συμφωνίας.

Πηγή: reuters.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε