Πολιτική

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

- Σχεδόν 2,5 ώρες διήρκεσε το ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - Αποφασίστηκε χθες το βράδυ
- Η κατάσταση στο Αιγαίο μετά τις τελευταίες (καθημερινές) παραβιάσεις των Τούρκων και το προσφυγικό στο επίκεντρο
- Απίστευτο επεισόδιο ανοιχτά των Οινουσσών: τουρκικό πλοίο που βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν υπάκουσε την εντολή να απομακρυνθεί και έστρεψε όπλα προς τους Έλληνες λιμενικούς!
- Άσκηση σε Οινούσες και Ειδομένη "διέταξε" ο Πάνος Καμμένος χθες
- Πήγε στο ΥΕΘΑ με στολή παραλλαγής

Μετά το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων, τις τελευταίες μέρες, πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά που… ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να βάλει τα χακί του και να “διατάξει” άσκηση σε Οινούσσες και Ειδομένη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής (15.04.2016) το ΚΥΣΕΑ. Η απόφαση πάρθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνεδρίασε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, όπου εξαιτίας (εν πολλοίς) της παρουσίας του ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι έχουν εντείνει τις παραβιάσεις, κάνοντας επίδειξη δύναμης! Θα συζητηθεί επίσης το προσφυγικό και η κατάσταση στην Ειδομένη, καθώς επίσης και η εφαρμογή της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Αλλά δεν είναι μόνο οι παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών και οι αναχαιτίσεις τους από την ελληνική πολεμική αεροπορία. Οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας όταν την Πέμπτη έστρεψαν τα όπλα τους κατά Ελλήνων λιμενικών έξω από τις Οινούσσες!

Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα κατά Ελλήνων λιμενικών

Όλα έγιναν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Οινουσσών, όπου τις τελευταίες μέρες οι Τούρκοι κάνουν μπαράζ παραβιάσεων. Αυτή τη φορά όμως, φαίνεται πως προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα!

Το περιστατικό, που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, σημειώθηκε ανοιχτά από τις Οινούσσες σύμφωνα με το alithia.gr την Πέμπτη (13.04.2016), μια μέρα που “σημαδεύτηκε” από νέες παραβιάσεις των Τούρκων, την άσκηση που “διέταξε” ο Πάνος Καμμένος (και μάλιστα ντυμένος με… στολή παραλλαγής από το γραφείο του στο ΥΕΘΑ) και την παρουσία του υπουργού Άμυνας και της ηγεσίας του Στρατού στις Οινούσσες.

Τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και όταν σκάφος του ελληνικού λιμενικού το πλησίασε και ζήτησε από το τουρκικό πλήρωμα να αποχωρήσει, η απάντηση ήταν μια ευθεία απειλή: οι Τούρκοι έστρεψαν τα όπλα του σκάφους τους κατά του περιπολικού του ελληνικού λιμενικού!

Όλα αυτά ενώ μετά την τέταρτη συνεχόμενη μέρα τουρκικών παραβιάσεων πάνω από το νησί, στις Οινούσσες βρέθηκε ο Πάνος Καμμένος και η στρατιωτική ηγεσία. Την Πέμπτη, δύο τουρκικά αεροσκάφη επανέλαβαν τις πτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά και μάλιστα ενεπλάκησαν με ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν προς αναχαίτιση τους.

Οι πέντε από τις έξι συνολικά πτήσεις του ζεύγους των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα δύο μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου σημειώθηκαν με διαφορά 4 λεπτών κατά μέσο από τις 11:33 έως τις 11:53 και η τελευταία στις 12:19.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 1
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 4
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1