Πολιτική

“Μαστίγιο” Κουρουμπλή μέσω Spiegel! “Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για το προσφυγικό”!

"Η ΕΕ δεν κάνει αυτό που υπόσχεται στο θέμα των προσφύγων". Αυτό τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Φέρουμε το μεγαλύτερο βάρος“, σημειώνει ο κ. Κουρουμπλής και προσθέτει πώς η Ελλάδα αισθάνεται να έχει μείνει μόνη στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις!

Θα πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ΕΕ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Από τα 60 σκάφη που έχει υποσχεθεί εστάλησαν μόνο οκτώ. Από τα 1.600 μέλη της Frontex που έχουν υποσχεθεί έχουν φτάσει μόνο 800. Είχαν υποσχεθεί ότι θα χορηγήσουν στη χώρα μας βοήθεια ύψους 400 έως 700 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά λόγω των γραφειοκρατικών μηχανισμών της ΕΕ έχουν δοθεί λιγότερα από 40 εκατομμύρια”, σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών.

Η συμφωνία για την επανεισδοχή στην Τουρκία δεν είναι διμερής ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα, αλλά μια συμφωνία που υπέγραψαν όλες οι χώρες της ΕΕ, τονίζει, επίσης, ο κ. Κουρουμπλής και προσθέτει ότι “το βάρος πέφτει στην Ευρώπη, την πολιτισμένη Ευρώπη… Η ΕΕ επιτρέπει το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Έχουμε το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης και μας κατηγορούν κιόλας ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα”, συνεχίζει ο ίδιος.

“Η ΕΕ έχει 580 εκατομμύρια πολίτες και είναι τόσο δύσκολο να φιλοξενήσει 1,5 ανθρώπους. Είναι η Ευρώπη που οραματιζόμαστε μια Ευρώπη των κλειστών συνόρων; Θέλουμε μια Ευρώπη που να ακολουθεί τον νέο εθνικισμό; Κάποιοι ξεχνούν ότι στην Ευρώπη χύθηκε πολύ αίμα λόγω της έκρηξης του εθνικισμού“, προειδοποίησε ο κ. Κουρουμπλής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
Σαμαράς: Το ενδεχόμενο νέου κόμματος, η σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη, το «ουδέν σχόλιο» από Μαξίμου και οι «γαλάζιοι» ψίθυροι
Απάντησε και στις αιχμές που είχε αφήσει εναντίον του ο κ. Μητσοτάκης όταν είχε μιλήσει για «πατριώτες της φακής και του καναπέ», σημειώνοντας ότι «αυτά είναι όλα δείγματα αλαζονείας και θεσμικής απρέπειας»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 71