Κόσμος

Panama Papers: Ο Σόιμπλε δεν… αστειεύεται! Τιμωρεί εταιρείες που έχουν “πάρε δώσε” με φορολογικούς παραδείσους!

Η Γερμανία εξετάζει να αποσύρει τις φορολογικές ελαφρύνσεις για όσες εταιρείες συνδιαλέγονται με φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό, ανέφερε χθες σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Μετά τη δημοσίευση των “Panama Papers“, την μεγάλη έρευνα για τους φορολογικούς παραδείσους που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είπε στο επιτελείο του να συντάξει προτάσεις αναφορικά με τους τρόπους που η κυβέρνηση μπορεί να τιμωρήσει οικονομικά τις επιχειρήσεις που διατηρούν offshore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.

Όπως σημειώνεται, μια πρόταση είναι η περιστολή φορολογικών κινήτρων για αυτές τις εταιρείες, καθώς το υπουργείο ελπίζει πως με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες θα εντείνουν την πίεση στους κυβερνώντες των χωρών στο εξωτερικό να αλλάξουν την φορολογική τους πολιτική.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο για το δημοσίευμα, αλλά τόνισε πως το Βερολίνο εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο δράσης που θα επιφέρει περισσότερη διαφάνεια.

Όπως πρόσθεσε, ο Σόιμπλε θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου στην συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1