Κόσμος

Τούρκοι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα – Ανατίναξαν το όχημά τους

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όταν όχημα της αστυνομίας που τους μετέφερε έπεσε σε ενέδρα, δήλωσαν στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ανατινάχθηκε, όταν το αστυνομικό όχημα έπεσε σε ενέδρα σε δρόμο που οδηγεί στην πόλη Μαζινταγί στην επαρχία Μαρντίν, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, ενώ ακολούθησαν συγκρούσεις.

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Νουσαϊμπίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο στρατιώτης τραυματίστηκε όταν δέχθηκε επίθεση από μέλη “αποσχιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης” στη διάρκεια επιχειρήσεων κατά της οργάνωσης, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να τον σώσουν.

Η εκεχειρία μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο. Από τότε, έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις που δέχονται οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, κλιμακώνοντας την αιματηρή ένταση στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, όπου και κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο, με εκατοντάδες θύματα.

Το PKK χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκτός νόμου ο ακροδεξιός σύλλογος «Βασίλειο της Γερμανίας» - Χειροπέδες στον «βασιλιά» και έφοδοι στα ακίνητά τους
Ο 59χρονος αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση για σωματική βλάβη ενώ παλαιότερα είχε εμπλακεί και σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και τραπεζικής απάτης
Αστυνομικοί στη Γερμανία
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο