Πολιτική

Μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την ημέρα της Γυναίκας!

Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφέρεται στην ημέρα της Γυναίκας, με τις αναφορές του να σχετίζονται με το φεμινιστικό κίνημα, αλλά και το προσφυγικό ζήτημα.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την ημέρα της Γυναίκας αναφέρει συγκεκριμένα: “Η μνήμη είναι αρετή και η διατήρησή της χρέος. Σήμερα θυμόμαστε και γιορτάζουμε τους αγώνες των γυναικών που ξεπηδάνε με πείσμα μέσα από τις ρωγμές της ιστορίας. Από την κατοχύρωση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, τις διεκδικήσεις του φεμινιστικού κινήματος για ίση πρόσβαση στην παιδεία, για ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα στην εργασία, ως τον επανακαθορισμό του ρόλου τους εντός της οικογένειας και της κοινωνικής διάστασης του φύλου.

Την ίδια στιγμή, η σημερινή ημέρα, αλλά και η κάθε μέρα δεν μπορεί παρά να είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις γυναίκες οι οποίες διασχίζουν τα σύνορα ψάχνοντας ειρήνη, παλεύοντας καθημερινά για να ξεφύγουν από πολέμους που γίνονται με όπλα, αλλά και χωρίς αυτά.

Στη γυναίκα πρόσφυγα, τη μάνα πρόσφυγα”.

Το μήνυμα, μάλιστα, καταλήγει με έναν στίχο του Eduardo Galeano: «Εκείνες τις φλογερές γυναίκες που απαιτούσαν τα δικαιώματα που αρνιόταν να τους δώσει η κοινωνία, η οποία όμως απαιτούσε τόσα πολλά από αυτές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνυπογράφει τη δήλωση ευρωπαίων ηγετών για τη Μέση Ανατολή: Στόχος η διαπραγμάτευση ενός διαρκούς τερματισμού του πολέμου
Με κοινή δήλωσή τους για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την οποία συνυπογράφει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευρωπαίοι ηγέτες...
Μητσοτάκης
«Πόλεμος» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με φόντο τις δηλώσεις της Σώτης Τριανταφύλλου: «Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να κάνει μαθήματα περί θεσμικών ορίων»
Το σχόλιο της συγγραφέως για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ λειτούργησε ως πυροκροτητής στη νέα αντιπαράθεση για ζητήματα κράτους δικαίου και θεσμικής εκτροπής
Μαρινάκης, Τριανταφύλλου, Ανδρουλάκης
ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: «Εφόσον έχει ικανοποιήσει ρουσφέτια βουλευτών αναμένουμε την παρέμβαση εισαγγελέα»
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η  Δικαιοσύνη πρέπει να καλέσει τον Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει όλα τα στοιχεία των παράνομων ενεργειών και να εξηγήσει και τη δική του εμπλοκή σε αυτά
Ο Άδωνις Γεωργιάδης