Πολιτική

Οι Σκοπιανοί μας συμπονούν για τους πρόσφυγες, αλλά με κλειστά σύνορα

Η ΠΓΔΜ ζητά και αναμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μία λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και δεν έχει το παραμικρό συμφέρον να επωμισθεί μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα στα Σκόπια.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ζητούμε και αναμένουμε μια λύση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δεν έχουμε το παραμικρό συμφέρον να επωμισθεί μόνη της η Ελλάδα όλο το βάρος. Ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν μονομερείς λύσεις οι οποίες μπορεί να αποβούν εις βάρος μας. Επιπλέον, η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” θα συνεργαστεί με το νότιο γείτονα της για την υπέρβαση των προκλήσεων από την μεταναστευτική κρίση», ανέφερε ο Ιβάνοφ στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Προέδρου της ΠΓΔΜ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ μίας ενιαίας ευρωπαϊκής λύσης, η οποία θα περιλαμβάνει κοινά κριτήρια για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικής κρίσης.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημείωσε ότι παρατηρούνται ολοένα και περισσότερες απόπειρες από μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, όπως και αυξημένα περιστατικά με πλαστογραφημένα έγγραφα και κρούσματα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα.

 

Τέλος, ο κ. Ιβάνοφ επανέλαβε ότι η ΠΓΔΜ δεν θα επιτρέψει την κατασκευή προσφυγικών καταυλισμών στο έδαφος της.

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισκέφθηκε τα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αυστρία, την Σλοβενία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, την Ελλάδα και την Τουρκία, ενόψει της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε-Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Μαρτίου.

 

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν προέβησαν σε δηλώσεις. Ο κ. Τουσκ μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ιβάνοφ στα Σκόπια, αναχώρησε για την Ελλάδα όπου αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πυρά» Γεωργιάδη σε Σαλμά: Είστε άσχετος ή εκπρόσωπος συγκεκριμένης εταιρείας, σε λίγο θα έρθει και η αγωγή
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον ανεξάρτητο βουλευτή ότι υιοθετεί επιχειρήματα εταιρείας που αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό για τα νοσοκομειακά απόβλητα
Γεωργιάδης και Σαλμάς
Υπουργείο Οικονομικών κατά Ανδρουλάκη για ιδιωτικό χρέος και funds: Με τον Τσίπρα μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις
Σκληρή απάντηση στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για πρώτη κατοικία, «κόκκινα» δάνεια και servicers – «Η πραγματικότητα δεν αλλάζει επειδή αλλάζει ο αφηγητής», επισημαίνουν από την κυβέρνηση
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Παύλος Πολάκης: Ανακοινώθηκε και επίσημα στην Βουλή η διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ    
Η αποπομπή του βουλευτή Χανίων ανοίγει νέο μέτωπο στην Κουμουνδούρου ενώ δεν αποκλείεται η ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρας να λειτουργήσει ως επιταχυντής για τις ανακατατάξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς
Φάμελλος και Πολάκης