Κόσμος

Ποιός θα είναι ο ρόλος της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία

Ο ρόλος της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, ολοκληρώνοντας διήμερη επίσημη επίσκεψή της στο Πεκίνο.

«Η απόφαση του ΔΝΤ να περιλάβει το ρενμίνμπι στο (νομισματικό) καλάθι του SDR (Ειδικού Τραβηκτικού Δικαιώματος) φέτος τον Οκτώβριο, μαζί με την έγκριση της μεταρρύθμισης του 2010 αναφορικά με τη διακυβέρνηση, που φέρνει την Κίνα μεταξύ των τριών μεγαλύτερων μετόχων των ΔΝΤ, αποτελούν απόδειξη του αυξανόμενου ηγετικού ρόλου της Κίνας στην παγκόσμια σκηνή – ένας ρόλος που αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον», αναφέρει η Λαγκάρντ σε δήλωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

 

Η Κίνα βρίσκεται στο μέσο μίας ιστορικής μετάβασής της, που στοχεύει στον μετασχηματισμό και μία νέα ισορροπία της οικονομίας της, σημείωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι η μετάβαση είναι καλή για την Κίνα και τον κόσμο.

«Όπως σε κάθε περίπτωση σημαντικής μετάβασης, πρέπει να περιμένουμε ότι κατά διαστήματα μπορεί να προκαλούνται αναταράξεις. Πρέπει να υπάρξει μία λεπτή ισορροπία μεταξύ της μετάβασης σε έναν σχετικά βραδύτερο, αλλά πιο βιώσιμο ρυθμό ανάπτυξης και της εφαρμογής απόλυτα αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», αναφέρει η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας:

«Είμαι εντυπωσιασμένη από τη δέσμευση των κινεζικών Αρχών σε μία φιλόδοξη ατζέντα πολιτικής, περιλαμβανομένου του ανοίγματος της οικονομίας, της μείωσης των αποκλίσεων μεταξύ πλούσιων και φτωχών και της ενίσχυσης της καινοτομίας της επιχειρηματικότητας».
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
O Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε τον Σι Τζινπίνγκ στο Κρεμλίνο: «Κίνα και Ρωσία απέναντι στην ηγεμονική καταδίωξη της Δύσης»
Ο Κινέζος πρόεδρος, που θα παραστεί στους εορτασμούς για την 80η επέτειο από τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, αναμένεται να υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με τη Μόσχα
Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο 1