Κόσμος

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας που μιλά για τον γιο του με σύνδρομο Down (ΒΙΝΤΕΟ)

"Έχω κάτι σημαντικό να πω. Συγγνώμη που θα γίνω συναισθηματικός". Με αυτά τα λόγια συνόδευσε το βίντεο που ανέβασε ο Robb Scott και μιλά για τον γιο του με σύνδρομο Down. Ο μικρούλης του είναι, όπως αναφέρει, το πιο όμορφο πράγμα που του έχει συμβεί στη ζωή.

Η συγκινητική εξομολόγησή του έχει αγγίξει χιλιάδες ανθρώπους από τη στιγμή που ανέβασε το βίντεο στη σελίδα του στο Facebook. Αυτό που τον ενέπνευσε να μιλήσει για τον 5χρονο γιο του Turner ήταν ένα περιστατικό που συνέβη ενώ βρισκόταν σε ένα βίντεο κλαμπ κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Nova Scotia, στον Καναδά.

Έψαχνε για ταινίες. Κοντά του ένας άλλος πατέρας με τους γιους του. Όταν έπεσαν σε μια ταινία που είχε έναν χαρακτήρα με σύνδρομο Down, ένα από τα αγόρια ρώτησε τον πατέρα του τι είναι. “Τον ρώτησε με τον πιο ειλικρινή τρόπο. Ο πατέρας δεν ήταν κακός. Προσπαθούσε να βρει τα κατάλληλα λόγια για να το περιγράψει. Του είπε ότι είναι μια ασθένεια. Μια ασθένεια που δεν ξέρουμε τίποτα. Και η καρδιά μου ράγισε”.

Ο Robb Scott ένιωσε ότι απογοήτευσε τον γιο του και άλλους ανθρώπους με σύνδρομο Down επειδή δεν μίλησε. Επειδή δεν εξήγησε στα αγοράκια πως είναι το σύνδρομο Down. “Είναι ένα από τα ομορφότερα πράγματα που έχει συμβεί στη ζωή μου. Δεν είναι ασθένεια. Δεν είναι καν αναπηρία. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι διδάσκουν και μαθαίνουν. Κάνουμε και τα δύο. Έχουμε τη δυνατότητα να διδάξουμε κάποια πράγματα και να μάθουμε κάποια πράγματα. Και ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος δεν έχει περισσότερα πράγματα να διδάξει από τον γιο μου. Έχει διαφορετικά πράγματα να διδάξει, αλλά όχι περισσότερα. Η γνώση του δεν είναι πιο πολύτιμη. Το σύνδρομο Down είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί, αλλά δεν το είπα. Δεν υπερασπίστηκα τον γιο μου και τους άλλους ανθρώπους με σύνδρομο Down. Αυτή η στιγμή με έκανε να στεναχωρηθώ πολύ. Έτσι ήθελα να το διορθώσω δημόσια”.

Αναστατώθηκε, όπως εξήγησε, επειδή σε αντίθεση με πολλούς ενήλικες τα μικρά αγόρια δεν είχαν προκαταλήψεις σχετικά με το σύνδρομο Down. “Άφησα την άγνοια να μεγαλώσει σε μια άλλη γενιά”. Αυτό που θέλει να ξέρει ο κόσμος είναι πως δεν κατηγορεί κανέναν επειδή δεν καταλαβαίνει τι είναι το σύνδρομο Down. “Πριν γεννηθεί ο γιος μου, ούτε εγώ θα ήξερα τι να πω. Ορισμένοι άνθρωποι λένε ότι αυτά τα παιδιά είναι πολύ ιδιαίτερα. Και με αυτό έχω πρόβλημα. Αν λες ότι είναι ξεχωριστός, τον ανυψώνεις σχετικά με το που χρειάζεται να είναι. Είναι όπως όλοι οι άλλοι! Η αγάπη είναι η ίδια, τα φιλιά για καληνύχτα είναι τα ίδια, αλλά και τα προβλήματα είναι τα ίδια. Δεν μαζεύει τα ρούχα και τα παιχνίδια του. Ας μη στεκόμαστε στις αναπηρίες. Ας σταθούμε στον άνθρωπο”, σημείωσε ο πατέρας του Turner που έχει και έναν ακόμα 7χρονο γιο, τον Griffin.

Πηγή: Today

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ατάκα του Τραμπ για «πειρατές» εξόργισε το Ιράν: Ετοιμαστείτε για ένα νεκροταφείο αεροπλανοφόρων και στρατευμάτων
Οι Φρουροί της Επανάστασης τονίζουν ότι οι μόνες επιλογές για τις ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Το αεροπλανοφόρο USS George Bush φτάνει στην Μέση Ανατολή
Κωνσταντινούπολη: Πεθερά σκότωσε τη νύφη της με δύο σφαίρες στο κεφάλι – «Καθάρισα την τιμή μου» φώναζε
Η 58χρονη πυροβόλησε τη νύφη της, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της και φώναζε «σκότωσα τη νύφη μου, καθάρισα την τιμή μου» ενώ περίμενε τους αστυνομικούς καπνίζοντας τσιγάρο
ISTANBUL - MAY 01: Group of Turkish Policemen going in a street of Istanbul on May 01. 2024 in Turkey
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος
Ο Τραμπ απειλεί να μειώσει ακόμη περισσότερο τους Αμερικανούς στρατιώτες στη Γερμανία προκαλώντας οικονομικό πλήγμα στο Βερολίνο
«Θα τους μειώσουμε πολύ ακόμη» και θα «μειώσουμε πολύ περισσότερους από 5.000», είπε ο Τραμπ - Η οικονομική δύναμη των Αμερικανών στρατιωτών στη Γερμανία εκτιμάται σε περίπου δύο δισ. δολάρια τον χρόνο
Αμερικανικός στρατός 7